Мозок Джона Кеннеді вкрав його брат?

21 жовтня 2013, 16:55

Брата президента США Джона Кеннеді Роберта звинуватили у крадіжці його мозку.

Американський письменник Джеймс Суонсон заявив, що викрадення мозку Кеннеді, убитого в 1963-му році, міг організувати його брат, колишній генеральний прокурор Роберт Кеннеді.

Про це пише "New York Post" з посиланням на нову книгу Суонсона "Кінець днів: замах на Джона Кеннеді".

Письменник, чия книга з'явиться у продажу 12-го листопада, вважає, що крадіжка була здійснена за допомогою асистента Роберта Кеннеді Енджі Новелло.


Мозок Джона Кеннеді так і не знайшли

Пропажа мозку Джона Кеннеді, а також результатів розтину була виявлена ​​тільки в 1966-му році.

Тодішній генпрокурор США Ремсі Кларк ініціював розслідування, але знайти пропажу йому так і не вдалося. Проте в ході слідства були знайдені докази причетності Роберта Кеннеді до пропажі мозку вбитого президента.

У ході розтину тіла Кеннеді його мозок був поміщений в сталевий контейнер і переданий на зберігання Секретної службі США, а пізніше відправлений у Національний архів.

Роберт Кеннеді винен у зникненні мозку брата?

Передбачалося, що доступ до кабінету, де зберігався контейнер, отримає тільки колишній секретар президента Евелін Лінкольн, поки будуть приводити в порядок його документи.

Існує кілька версій того, чому мозок Кеннеді був вкрадений. За однією з них, таким чином хтось намагався приховати, що колишній президент був убитий пострілом спереду, а не ззаду, як вважалося відповідно з офіційною версією.

На думку Джеймса Суонсона, Роберт Кеннеді намагався насправді приховати захворювання свого брата чи сильнодіючі медикаменти, які він приймав.

Джон Кеннеді був 35-м президентом США і керував країною з 1961-го року до своєї смерті в листопаді 1963-го року.

Він був застрелений, коли їхав у відкритому автомобілі під час візиту до Даллас. Згідно з офіційною версією , вбивцею вважається Лі Харві Освальд, який у результаті так і не дожив до суду. Його застрелили під час перекладу з однієї в'язниці в іншу.

Фото "АР" з сайту "New York Post"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів