МакКартні попросив Путіна звільнити "зелених" активістів

14 листопада 2013, 13:17

Екс-учасник легендарного гурту "The Beatles" Пол МакКартні написав відкритого листа російському президенту Володимиру Путіну. Музикант попросив гаранта звільнити активістів "Greenpeace", заарештованих у справі про спробу захоплення нефтеплаторми "Приразломная".

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на прес-службу "Greenpeace".

"Шановний Володимире, сподіваюся, цей лист заскоче Вас у доброму здоров'ї. Я пишу Вам про 28 активістів "Greenpeace" і двох журналістів, що нудяться в Мурманську. Сподіваюся, що Ви не будете заперечувати проти того, щоб я підняв цю тему", - розпочав МакКартні.

"…Я пишу, щоб запевнити вас: "Грінпіс", який я знаю, звичайно ж, ніяка не антиросійська організація. Вони практично весь час дратують то один, то інший уряд! При цьому вони ніколи і ніде в світі не беруть гроші в урядів або корпорацій", - наголосив сер Пол.


МакКартні вступився за "зелених"

Також музикант зауважив, що "зелені" активісти є мирними людьми, які борються проти насильства.

"Я розумію, звичайно, що російські суди і російський президент існують окремо. І все ж я запитую себе, чи не могли б ви використати свій вплив, яким би він не був, для того, щоб затримані повернулися до своїх родин?", - написав МакКартні.

Оригінал листа англійською мовою був опублікований у блозі музиканта. Там також зазначається, що Путін поки не відповів на звернення. А російський посол у Великобританії послався на те, що ситуація навколо заарештованих екологів "не висвітлена у світових ЗМІ належним чином".

Нагадаємо, екіпаж криголама "Арктик Санрайз" був заарештований наприкінці вересня після того, як активісти спробували висадитися на нафтоплатформі у Печорському морі, щоб вивісити там банер проти нафтовидобутку в Арктиці.

28-ми екологам і двом журналістам були пред'явлені звинувачення в піратстві, які потім перекваліфікували на статтю про хуліганство.

Фото з блогу МакКартні

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів