ФСБ підозрює Міхалкова у незаконній торгівлі діамантами

27 листопада 2013, 14:01

Найдорожчий російський актор та режисер Нікіта Міхалков опинився в центрі скандалу.

Проти фірми, керівним якої буцімто й є мітецсь, порушено кримінальну справу, повідомляють "РИА Новости".

"УФСБ по Челябінській області порушило кримінальну справу про незаконний обіг коштовностей за фактом продажу діамантів на 40 мільйонів рублів іноземної компанії", - йдеться у заяві прокуратури.

Дорогоцінні камені продала фірма "ЧелПром-Даймонд" - за даними ЗМІ, її співвласниками є режисер Нікіта Міхалков і його зять Альберт Баков.


За відомостями прокуратури, фірма Міхалкова у 2012-му році уклала контракт на поставку діамантів на 10 мільйонів доларів з іноземною компанією "Dundela Limited". Згодом сума товару, що поставляється, знизилася до 1,25 мільйона доларів.

Міхалков потрапив під немилість ФСБ?

У липні цього року сторони підписали акт прийому-передачі на 11,6 тисячі одиниць товару загальною масою майже 1,5 тисячі карат.

"Дана угода є незаконною, оскільки "Dundela Limited" є нерезидентом на території РФ, не має зареєстрованого представництва і не стоїть на спеціальному обліку пробірного нагляду", - йдеться в повідомленні.

Тож тепер ведеться справа, а винним загрожує до семи років ув'язнення. Однак, чи є в кримінальній справі підозрювані, досі неясно.

Нагадаємо, цього року режисер Нікіта Міхалков був визнаний найдорожчим актором Росії. За рік він заробив 2,5 мільйони доларів. І це завдяки не лише кіно, а й алмазній фірмі.

Крім того, у березні Міхалков заявив, що вирішив спробувати себе ще й в якості винороба.

Фото film.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів