Боба Ділана тягнуть до суду за расизм

2 грудня 2013, 14:24

Музиканта Боба Ділана звинувачують у расизмі.

Група хорватів, що проживають у Франції, подала до суду на артиста. Причиною позову стало інтерв'ю Ділана для французького "Rolling Stone" у вересні 2012-го року, повідомляє "Business Insider".

У розмові з журналістом музикант висловився на тему напружених відносин білого і чорношкірого населення США.

"Чорні знають, що багато білих не хотіли б відмовлятися від рабства. Якби ці люди домоглися свого, чорношкірі досі носили б ярмо - вони не можуть прикидатися, що цього ніхто не знає", - сказав Боб Ділан.


"Якщо у ваших жилах тече кров рабовласника або члена Клану, чорні відчувають це. Це помітно до цього дня. Точно так само євреї можуть почувати нацистську кров, а серби - хорватську", - додав він.

Боба Ділана звинуватили у расизмі

Останні слова в інтерв'ю здалися членам хорватської громади у Франції образливими. Вони побачили у фразі Ділана порівняння хорватів з нацистами і членами Ку-Клукс-Клану.

"Таке порівняння хорватського народу зі злочинними організаціями є заохоченням расизму й ненависті до хорватського народу. Згідно французького законодавства, це забороняється і карається", - зазначали в 2012-му році представники Ради хорватської громади.

Протистояння сербів і хорватів має довгу історію, проте Боб Ділан, ймовірно, говорив про режим усташів - фашистської організації, що переслідувала сербів у роки Другої світової війни. В результаті геноциду тоді загинули сотні тисяч сербів. Конфлікт двох народів також загострився в 90-ті роки минулого століття, після розпаду Югославії.

На розгляд позову хорватської громади до Боба Ділана може піти до 18 місяців. Це пов'язано з тим, що музикант не є громадянином Франції. У разі визнання Ділана винним, йому загрожує штраф, розмір якого не уточнюється.

Фото "Reuters" з сайту "Business Insider"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів