Лія Ахеджакова: Українці не хочуть зашморгу на шиї

9 грудня 2013, 16:20

Відома радянська актриса Лія Ахеджакова вважає, що Майданом українці дали росіянам урок громадянської активності та мужності.

До українського народу 75-річна зірка відчуває "чорні заздрощі" та упевнена, що її країна котиться в минуле.

Про це Ахеджакова написала у блозі на сайті "Сноб".

"Я дивлюся на те, що відбувається на Україні, коли в Києві вийшов мільйон, і відчуваю величезну повагу до українського народу. Я їм чорними заздрощами заздрю. Зрозуміло, що Євросоюз їм благополуччя не принесе, але вони не хочуть зашморгу на шиї, їм не потрібен старший брат", - сказала актриса.


"Українці дали нам урок громадянської активності та безстрашності", - додала Лія Меджидівна.

Зі слів актриси, протести на Болотній площі два роки тому стали "відправною точкою, коли люди прокинулися". Зірка каже, що відчула тоді захоплення, вдячність та надію, яка змінилися розчаруванням.

Лія Ахеджакова відчула глибоку повагу до українців

"Адже в нас біжать на площу лише по гарячому, коли можна показати всім свою громадянську активність. А от коли треба було складати петицію за "болотних сидільців", ми всього 15 тисяч підписів набрали. Чому нам не соромно?...", - зазначила вона.

Найбільше Ахеджакову лякає байдужість, адже соціально активних людей серед росіян дуже багато, але вони здебільшого сидять по домівках, заспокоєні тимчасовим благополуччям.

"Дивовижна річ – інертність нашої людини. Якщо в біду потрапляє син або брат, він побіжить, буде волосся рвати. Якщо сусід – їй уже байдуже. Більшість узагалі буде говорити: і правильно, треба їх саджати", - сказала акторка.

"Ви погляньте, як це на держканалах подається. Євген Кисельов спеціально поїхав на Україну, щоби одним повітрям не дихати зі своїм однофамільцем, який хоче закопати серця геїв", - додала вона.

Як здається Ахеджаковій, Росія впевнено котиться в минулі роки, і вона боїться називати цю цифру.

Як відомо, Лія Ахеджакова є заслуженою артисткою РРФСР та народною артисткою Росії. Вона зіграла в таких стрічках як "Гараж", "Іронія долі", "Службовий роман", "Старі шкапи", "Небеса обітовані".

Фото з сайту ruskino.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів