ДіКапріо став співвласником гоночної команди

10 грудня 2013, 12:25

Голлівудський актор Леонардо ДіКапріо спробує себе в ролі справжнього гонщика.

Зірка "Великого Гетсбі" візьме участь у чемпіонаті з перегонів на електромобілях "Формулі Е" - FIA Formula E Championship - новий клас автогонок на електромобілях з відкритими колесами, повідомляє "ВВС".

ДіКапріо не просто керуватиме електрокаром - актор став співвласником команди "Venturi". Цю команду Лео створив спільно з Джільди Палланка Пастором, власником компанії "Venturi Automobiles".

Актор вже давно і регулярно бере участь у кампаніях із захисту навколишнього середовища, тож цілком логічно, що він вирішив приєднатися й до перегонів.


ДіКапріо стане гонщиком

"Майбутнє нашої планети залежить від того, чи зможемо ми взяти на озброєння економні та екологічно чисті автомобілі", - вважає Лео.

Перший заїзд "Формули Е" відбудеться наступного року. Основною метою є стимулювання зростання ринку електромобілів.

Заїзди відбуватимуться в 10 містах по всьому світу, в тому числі в Пекіні, Лос-Анджелесі, Маямі, Буенос-Айресі, Берліні та Лондоні.

У перший рік змагань гоночні автомобілі команд матимуть однакові технічні характеристики. Потім обмеження для виробників будуть зняті.

Команда ДіКапріо стала десятою з числа тих, хто виявив бажання брати участь в гонках.

За словами глави "Формули Е Холдінгс" Алехандро Агага, участь у змаганнях Леонардо ДіКапріо приверне до чемпіонату додаткову увагу.

"Небагато активістів із захисту навколишнього середовища надавали настільки великий внесок у справу поширення ідей, що стосуються екологічної відповідальності", - сказав він.

Фото "Reuters" з сайту "ВВС"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів