Папа Римський став людиною року

11 грудня 2013, 16:11

Папа Римський Франциск став людиною року за версією американського журналу "Time".

Понтифіку присудили це звання за його скромність та за його залучення в усі важливі загальносвітові проблеми та дискусії.

"За дев'ять місяців на цій посаді він взяв участь у всіх найважливіших дискусіях нашого часу: про багатство і бідність, справедливості та відкритості, сучасності та глобалізації, роль жінок в суспільстві, природі шлюбу, спокусах влади", - зазначила у своїй колонці головний редактор видання Ненсі Гіббс.

На думку редколегії "Time", Папа Римський зумів кинути виклик світові, який через технологій стає меншим і в якому тепер голосніше чути окремі голоси.


Папа Римський - людина року

"Коли він цілує обличчя покаліченої людини або омиває ноги мусульманки, цей образ розходиться далеко за межами католицької церкви", - заявила головний редактор.

Тож, на думку, видання, Папа Франциск, який був обраний на престол у березні цього року, вже почав змінювати імідж католицтва на краще. Зокрема, сам він веде підкреслено скромний спосіб життя і виступає за реформу католицької церкви.

Понтифік також звернувся до католицьких священиків з проханням бути скромніше і ближче до своєї пастви і приділяти більше уваги милосердю, а не приватним питанням, таким як одностатеві стосунки, аборти і контрацепція.

Нагадаємо, торік людиною року за версією "Time" став президент США Барак Обама.

Обкладинка журналу "Time" з сайту видання

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів