Пішов з життя зірка "Як украсти мільйон" Пітер О’Тул

16 грудня 2013, 10:21

У суботу в Лондоні помер британський актор Пітер О’Тул. Глядачі знали його за такими фільмами як "Лоуренс Аравійський", "Як украсти мільйон" із Одрі Хепберн, "Калігула" Тінто Брасса та "Лев узимку".

Кінозірці був 81 рік. Смерті передувала тривала хвороба.

Про це, з посиланням на заяву речника О’Тула, пише "People".

Пітер О’Тул народився в Ірландії. Як згадував актор у своїй офіційній біографії, в театр він закохався ще 6-річним хлопчаком.


Всесвітню славу О’Тулу принесла стрічка 1962-го року "Лоуренс Аравійський". Упродовж своєї кар’єри він 8 разів номінувався на "Оскар" за найкращу чоловічу роль, але жодного разу не переміг.

Пітер О'Тул помер на 82-му році життя

У 2003-му році Американська кіноакадемія нагородила О’Тула за внесок до розвитку кіно. Спершу актор хотів відмовитися від цього "Оскара", але потім змінив своє рішення.

"Завжди подружка нареченої, ніколи не наречена, оце вже ні. Тепер у мене є мій дуже особистий "Оскар", і він буде зі мною, доки смерть нас не розлучить", - сказав він, приймаючи статуетку.

"Я – професіонал і робитиму усе – читатиму вірші, працюватиму на телебаченні, у театрі, усе, що дає мені можливість грати", - говорив Пітер О’Тул.

До слова, в 2007-му році голосом зірки забалакав один із персонажів мультфільму "Рататуй".

Улітку 2012-го року Пітер О’Тул оголосив про завершення своєї акторської кар’єри.

Фото з сайту one.in

Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів