Скотланд Ярд: Спецназ не вбивав принцесу Діану

17 грудня 2013, 16:51

Лондонська поліція відмовилася порушувати нову справу про смерть принцеси Діани.

Правоохоронці заявили, що відсутні будь-які гідні довіри докази того, що до загибелі колишньої дружини принца Чарльза був причетний елітний підрозділ британського спецназу SAS.

Про це повідомляє "ВВС".

У серпні поліція отримала нові матеріали про загибель принцеси Діани та її приятеля Доді Аль Файєда в 1997-му році в Парижі в результаті автокатастрофи. Тоді йшла мова, що принцесу міг вбити спецназ.


У заяві поліції Лондона, яка була оприлюднена у вівторок, йдеться, що вона допитала кількох людей і досліджувала документи. Зокрема, слідчим поліції був наданий безпрецедентний допуск до документів військ спеціального призначення Британії.

Принцеса Діана і Доді Аль Файєд спускаються ліфтом аби сісти в авто, у якому вони загинули

"Остаточним висновком є те, що хоча є заяви про можливу участь SAS у загибелі мали місце, немає ніяких гідних довіри свідоцтв на користь цієї теорії", - йдеться в заяві поліції.

"Виходячи з цього, столична поліція вважає, що відсутні підстави для відкриття кримінального розслідування або для передачі справи до королівського коронерського суду", - додали у правоохоронців.

Нагадаємо, у 2008-му році суд присяжних в лондонському Високому суді вирішив, що принцеса Діана і Доді Аль Файєд загинули в результаті вбивства з необережності. Мовляв, автокатастрофа в тунелі в Парижі стала результатом необережності водія.

Принцесі Діані, колишній дружині принца Уельського і матері принців Вільяма і Гаррі, було 36 років, коли вона загинула разом з Доді Аль Файєдом.

Фото "ВВС"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів