Путін: Мені шкода "Pussy Riot", їх вчинок принижує гідність жінки

19 грудня 2013, 15:00

Президент Росії Володимир Путін заявив про амністію учасниць "Pussy Riot" та зауважив, що йому їх шкода. Але не через те, що дівчата опинилися у в'язниці, а тому, що дійшли до такого вчинку, який принизив гідність жінки.

Про це політик повідомив у четвер під час прес-конференції, пише "Лента.ру".

Путін висловив жаль у зв'язку з тим, що учасниці "Pussy Riot" "дійшли до того стану, коли почали епатаж, який принижує гідність жінки".

При цьому глава Росії зазначив, що не шкодує про реальний терміні для двох активісток. За словами Володимира Путіна, виступом в храмі Христа Спасителя активістки "перейшли межу", але покарання для них вибирав суд.


Він підкреслив, що амністія, під яку потрапляють учасниці групи, оголошувалася не заради них. За словами Путіна, амністія пов'язана з "гуманізацією кримінальної політики" та з 20 -річчям Конституції РФ.

Путін пожалів "Pussy Riot", але по-своєму

Як відомо, учасниці "Pussy Riot" Надія Толоконнікова і Марія Альохіна відбувають дворічний термін за виступ у храмі Христа Спасителя з піснею "Богородиця, Путіна прожени". Третя учасниця гурту Катерина Самуцевич отримала умовний термін.

Суд визнав, що дівчата скоїли хуліганство хуліганство з мотивів релігійної ненависті. Самі учасниці гурту казали, що такої мети вони не переслідували, а хотіли лише звернути увагу на зрощення держави і церкви.

Володимир Путін, коментуючи акцію групи в жовтні 2012-го року, говорив, що "не можна підривати основи моралі, моральності, руйнувати країну".

За його словами, прихильники "Pussy Riot" "стали розкручувати" справу і "докотили до суду".

"А суд вліпив їм двушечку. Я тут ні при чому. Вони цього хотіли, вони це отримали", - говорив президент Росії.

До слова, 18-го грудня Держдума оголосила амністію, під яку, зокрема, потрапляють засуджені за хуліганство. Серед них й учасниці "Pussy Riot".

Фото "АР" з сайту "Лента.ру"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів