Охлобистін просить Путіна повернути статтю за гомосексуалізм

8 січня 2014, 10:19

Російський актор та колишній православний священник Іван Охлобистін закликав президента Росії Володимира Путіна повернути кримінальне покарання за гомосексуалізм.

Зірка "Інтернів" звернувся до Путіна з відкритим листом, в якому попросив "сприяти якнайшвидшому поверненню в КК РФ сто двадцять першої статті, караючої за "мужеложество", пише "Лента.ру".

Лист Охлобистін опублікував у своєму блозі. Однак наразі запис вже видалено.

У зверненні до Путіна актор зазначив, що прийнятий влітку 2013-го року закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних стосунків недостатньо ефективний, "оскільки наявність офіційно зареєстрованих спільнот гомосексуалістів само по собі є прямою рекламою гомосексуалізму".


Охлобистін хоче, аби за гомосексуалізм давали статтю

"Затягувати з дозволом даного законодавчого протиріччя ніяк не можна, інакше це загрожує неминучим і досить швидким отриманням содомітами статусу "соціальної групи", а значить - конституційної можливістю розбещувати підростаюче покоління, адже своїх дітей у содомітів бути не може і ця "соціальна група" буде змушена поповнюватися за рахунок наших дітей", - йдеться також у листі.

Нагадаємо, Іван Охлобистін наприкінці минулого року відкрито заявив, що запихав би усіх геїв "живцем у пічку".

Іноземні ЗМІ різко засудили гомофобні висловлювання актора. А згодом проти Охлобистіна склали петицію на ім'я Генпрокурора Росії та попросили притягнути зірку "Інтернів" до кримінальної відповідальності.

Закон про кримінальне покарання за "мужеложество" діяв в Радянському Союзі з 1934-го року. У червні 1993-го року стаття 121 була виключена з Кримінального кодексу. Відтоді гомосексуалізм, як такий, перестав бути складом злочину, але зберігся як ознака складу за статтями 132-134 КК РФ про протизаконні дії сексуального характеру.

Фото zvezdanutye.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів