На честь репера Каньє Веста створили релігію

16 січня 2014, 17:21

Шанувальник американського репера Каньє Веста заснував релігію, на створення якої його надихнув улюблений артист.

Про це фанат репера, який не захотів називатися, розповів в інтерв'ю "Noisey".

Релігія під назвою "йізичництво" (Yeezianity ) з'явилася близько місяця тому. За основу цього слова лягла назва останнього альбому Веста "Yeezus".

Сама ж назва платівки утворена від спотвореного слова "Jesus", тобто Ісус. Сам засновник "йізичництва" стверджує, що нова віра пов'язана з християнством і багато в чому схожа на нього.


Фанат зробив Веста ледь не сином Бога

За словами співрозмовника видання, Каньє Вест був посланий людству Богом, щоб передати своє послання і проголосити нову еру існування людини.

Він також зазначив, що якщо сам репер може піднятися до рівня бога (у виконавця є композиція під назвою "I Am a God", "Я Бог"), то це може зробити будь-яка людина.

Релігія Веста тримається на п'яти принципах, серед яких, наприклад, такі: "Гроші потрібні тільки як засіб обміну", "Все, що створено, має працювати на благо людини", "Всі людські страждання існують для того, щоб стимулювати його творчі сили".

Як сам Каньє Вест поставився до створення цієї релігії, невідомо. Також невідомо, наскільки серйозно творець нового руху, який він назвав "найкращою церквою у світі", ставиться до свого проекту.

Фото Reuters з сайту "Politico"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів