Канделакі переймається долею затриманого українця

31 січня 2014, 16:53

Телеведуча Тіна Канделакі, яка раніше називала нинішні події в Україні "страшними", занепокоєна долею одного із затриманих активістів.

Мова йде про черкащанина Владислава Компанійця, який був одним з 7-ми затриманих в ніч на 24 січня у центрі Черкас під час штурму ОДА.

Канделакі присвятила Владу цілий допис у своєму ЖЖ, оскільки знає хлопця особисто – він неодноразово брав участь у шоу "Найрозумніший" з 2006-го по 2008-й роки.

"Історія Влада Компанійця з українського міста Черкаси, яку я розповім вам сьогодні, - характерний приклад суспільної байдужості. Блискучий інтелектуал, студент-стипендіат Академії наук, зовні - типовий ботанік, з яких виростають нові "Сергії Бріни" і "Марки Цукерберги", йде по вулиці під час заворушень - і потрапляє в чіпкі лапи міліції. За екстремізм. У СІЗО - до кримінальників", - написала Тіна.


У своєму дописі, названому "Полонений Майдану", Канделакі обурюється: "І де ж хвиля народного гніву, де правозахисники, де десятки телекамер? Поки все тусять на барикадах, життя Влада практично висить на волосині".

Владислав Компанієць нарешті вдома

"І ось чому. Владислав - інвалід дитинства ІІ групи, він переніс важку операцію на органах травного тракту, у нього видалена частина шлунка. Будь-які фізичні навантаження для нього небезпечні, а харчуватися він повинен строго за розкладом і за особливою дієтою. Періодично у нього трапляються різкі напади нестерпного болю", - додала телеведуча.

Однак слід зазначити, що про Компанійця, ще до Канделакі, активно писали українські ЗМІ. Журналісти, депутати, активісти та просто небайдужі у соцмережах закликали та робили усе можливе, аби хлопця випустили з-під варти.

І, на щастя, хлопці таки випустили. Про це 31-го січня написала депутат парії "УДАР" Ірина Геращенко у своєму Facebook.

"Трохи хороших новин. Увечері телефонувала мама Владислава Компанійця, студента-інваліда, президентського стипендіата, якого беркут загріб біля Черкаської ОДА, а суд присудив 2 місяці ув'язнення", - написала вона, додавши, що вона разом з Миколою Томенком зустрічалися з батьками ув'язнених у Черкасах і готували на апеляційний суд клопотання про поруки.

"Так ось, Апеляційний суд на прохання прокуратури змінив для її сина запобіжний захід тримання під вартою на особисте зобов'язання. Суд, як і раніше, відбувся без належного повідомлення родичів. Але головне, що Влад вже вдома", - повідомила Геращенко.

Цікаво, що сама Канделакі називає історію з Владиславом Компанійцем симптоматичною.

Канделакі чомусь вважає, що Компанійця усі покинули. Однак долею хлопця переймаюється не лише Тіна, а й усі небаудужі, що й допомогло звільнити його з-під варти

"У ключі подій, які сьогодні відбуваються на Україні, історія Влада Компанійця здається мені дуже симптоматичною. Не хотілося б кидатися гучними словами, але в усьому світі таких молодих людей, як Владислав, зараховують до інтелектуального капіталу нації", - написала Тіна.

"Однак поки політики залучені до своїх складних ігор на великій шахівниці, про реальні долі живих людей ніхто особливо не думає. І особливо боляче, що на тлі цих чвар холодну байдужість проявляє правоохоронна система, яка мала б простих людей захищати", -додала пафосно вона.

Фото з Live Journal Канделакі

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів