Чоловік, що хотів убити принца Гаррі, отримав три роки тюрми

11 лютого 2014, 17:48

Чоловіка, який планував убивство британського принца Гаррі, а потім сам себе викрив, засудили до трьох років ув’язнення.

Про це пише "The Mirror".

Перед судом постав 31-річний північноірландець Марк Девід Тоунлі, який після прийняття ісламу узяв собі ім’я Ашраф Іслам.

Адвокат підсудного намагалася довести, що той страждає на розлад особистості. Але суддя прийшов до висновку, що причиною злочинних намірів Іслама не була його соціальна ізоляція.


Північноірландець-мусульманин відсидить 3 роки за те, що хотів убити принца Гаррі

"Перевірка вашого комп’ютера показала, що ви проводили дослідження щодо його (принца) місця знаходження та планів", - сказав суддя Ісламу.

"Ви гадали, що на принці та інших військовослужбовцях лежить якась моральна провина, і вважали, що маєте моральне право судити", - зазначив він.

Водночас суддя визнав, що задум Іслама ніяк не можна розцінювати як професійний план убивства, і навряд чи йому вдалося б його здійснити.

Нагадаємо, в травні 2013-го року Іслам прийшов до поліцейського відділку та зізнався, що збирається застрелити принца Гаррі. Чоловік пояснив, що в того "кров на руках".

Прінтскрін з офіційного сайту "The British Monarchy"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів