Ріанну тягнуть до суду за плагіат

17 лютого 2014, 12:32

Барбадоська співачка Ріанна незабаром може опинитися у суді - на зірку подали позов за плагіат.

До суду звернувся німецький фотограф Філіп Паулюс, який вважає, що творці кліпу на композицію Ріанни "S&M" незаконно використовували його ідеї, повідомляє "The Daily Mail".

У позові йдеться про кадри, де РіРі співає за поліетиленовою плівкою, яка кріпиться до стіни хрестами з чорного скотчу. Саме ці кадри нагадали Паулюсу його фотосесію "Paperworld", де на зображена жінка в червоній сукні, яка також закрита плівкою з хрестами.

Стоп-кадр з кліпу Ріанни

22-річний фотограф вирішив подати до суду тільки після того, як тривалі переговори з компанією "Universal Music" не привели до жодних результатів. За словами Паулюса, компанія визнала, що кадри схожі, проте не змогла запропонувати компенсацію, яка б його влаштувала.


"Це шокує, що така компанія, як "Universal Music" копіює чужу інтелектуальну власність несанкціоновано і без поваги", - заявив Паулюс.

А це фото Філіпа Паулюса, який стеврджує, що команда Ріанни вкрала в нього ідею

До слова, Ріанна вже мала проблеми через свій кліп "S&M", який вийшов 1-го лютого 2011-го року.

Так, після презентації відеороботи інший фотограф - Девід Лашапель, стверджував, що команда Ріанни використала придумані ним "композицію, загальну ідею, відчуття і настрій, кольори, декорації, костюми і освітлення". Процес завершився тим , що сторони уклали мирову угоду, умови якої не розголошувалися.

Цікавий і той факт, що через епатажний зміст кліпу, режисером якого виступала Меліна Мацукас, його заборонили до показу в низці країн.

Прінтскрін з відео Ріанни фото з Instagram Філіпа Паулюса

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів