Фільм Джорджа Клуні назвали образливим для росіян

21 лютого 2014, 11:51

Фільм голлівудського актора та режисера Джорджа Клуні "Мисливці за скарбами" - образливий для російського глядача.

Про це заявив спеціальний представник президента Росії з міжнародного культурного співробітництва Михайло Швидкой, повідомляє "Интерфакс".

"У фільмі "Мисливці за скарбами" абсолютно образливо зображені росіяни - похмурі недоумки, які діють виключно за принципом "Грабуй награбоване" і вивозять в СРСР все, що награбували німці за Другу світову війну по всій Європі", - заявив Швидкой.

Новий фільм Джорджа Клуні "Мисливці за скарбами" вийшов у прокат 20-го лютого. Картина розповідає про інтернаціональний загін музейників та мистецтвознавців, що рятує культурні цінності та пам'ятки від фашистів.


Фільм Джорджа Клуні ображає росіян?

Такий загін був дійсно створений в 1944-му році, в нього входило 345 осіб. У фільмі Клуні він складається з семи чоловік. У картині знявся сам Джордж Клуні, Метт Деймон, Білл Мюррей, Джон Гудман, Жан Дюжарден, Кейт Бланшетт та інші.

У фільмі багато епізодів, в яких діють радянські солдати, що вивозять в СРСР трофейні цінності.

Швидкой вважає, що такі фільми не можна показувати в Росії без спеціального супровідного роз'яснення.

"Я проти заборон і забороняти цей фільм не закликаю ні в якому разі, але якщо діти та молодь будуть дивитися цей фільм без якогось попереднього роз'яснення, у них складеться хибне уявлення про те, хто виграв війну, - вони думатимуть, що американці виграли Другу світову та принесли до Європи все найсвітліше", - підкреслив спецпредставник Путіна.

"Вся історія була куди трагічніша і драматичніша, все було складніше. Радянськими трофейними командами керують не похмурі недоумки, як показано у Клуні, а освідчені люди, які знали, що вони роблять. І хоча у фільмі є фраза "Росіяни втратили 20 мільйонів, ми повинні зрозуміти їх логіку поведінки" - вся ідеологія фільму інша: мистецтво вище, ніж будь-яке життя, тому що належить вічності", - додав Швидкой.

За його словами , Росія не повинна в цій частині уподібнюватися США:

"Я б не хотів, щоб ми в Росії робили такі фільми, як "Мисливці за скарбами".

Наразі реакції від Джорджа Клуні на слова Швидкого немає.

Натомість відомо, що актор активно підтримує український Майдан.

Фото "Кинопоиск"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів