Кобзон закликав Януковича силою навести порядок в Україні

21 лютого 2014, 15:20

Вихідці з України співак Йосип Кобзон та актор Василь Лановий звернулися до президента Віктора Януковича "силою навести порядок у країні".

Артисти, які вже давно живуть в Росії, вважають, що "організатори всього цього свавілля повинні бути негайно заарештовані і віддані суду".

Про це йдеться у відкритому листі до Януковича, опублікованому на сайті "Вести.ua".

"Шановний Президент України Віктор Федорович Янукович! Сьогодні найближча і кохана наша Батьківщина Україна в небезпеці. В результаті провокаційних дій "майданщиків" на чолі з Кличком, Яценюком, Тягнибоком та іншими радикальними силами гинуть люди, горять будівлі, захоплюються державні установи, військові частини, закриваються школи і дитячі сади. Починається братовбивча громадянська війна", - так починається лист.


Далі, "росіяни, які народилися і живуть в Україні" бідкаються, що усі зусилля Януковича та його заклики до мирних переговорів і розсудливості ігноруються тими, хто "взяв у руки зброю, булижники, "коктейль Молотова" і рветься до влади".

Кобзон побажав Януковичу перемоги над Майданом

"Вони вже не думають про євроінтеграцію, про благополуччя свого народу, про процвітання своєї країни, про історичну спадщину стародавньої Русі. Ми бачимо на вулицях і площах України портрети Бандери, фашистську свастику, чуємо антиросійські заклики", - стурбовані Кобзон, Лановий та інші.

Тож далі артисти закликають президента до радикальних дій проти Майдану:

"Ми просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, в ім'я порятунку цілісності України і життя мільйонів українців, серед яких знаходяться наші матері, батьки, брати і сестри застосувати всю владу і силу, яка є в Ваших руках, щоб навести порядок в країні. Організатори всього цього свавілля повинні бути негайно заарештовані і віддані суду".

"Ми віримо, що Вам вистачить політичної мудрості зробити незалежну Україну міцною і процвітаючою державою, яка буде розвивати і зміцнювати дружбу і співпрацю з Росією. Бажаємо Вам перемоги!" - закінчили свого листа вихідці з України.

Під цим зверненням підписалися, як вони себе називають "росіяни, які народилися і живуть в Україні".

Серед них такі відомі імена, як народний артист України та СРСР Йосип Кобзон, народний артист СРСР Василь Лановий, народна артистка СРСР, почесний член Української Академії мистецтв Еліна Бистрицька та інші.

"Ініціатором підписання листа стало керівництво регіональної громадської організації "Рада земляцтв України" в Москві", - розповів керівник громадського представництва Луганської області в Москві Микола Челомбітько.

Він також відзначив, що текст листа погоджували цілий день.

Нагадаємо, ще одна українка, яка вже давно живе й працює у Росії - співачка Лоліта Мілявська, висловилася про революційний Київ так: "Варварство, націоналізм і щури з бомжами".

Фото "ТСН"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів