Стівен Тайлер: Музика сильніша за порно

21 лютого 2014, 17:59

Лідер гурту "Aerosmith" Стівен Тайлер розказав, що має українських родичів, уміє грати на балалайці та вірить у Бога і в світле майбутнє людства.

Іще музикант запевнив, що музика сильніша за порно.

Про це ішлося в його інтерв’ю виданню "Лента.ру".

Як розповів Тайлер, маючи батька – викладача музики, він змалку сидів за фортепіано і має дуже розвинений слух.


"Тому , в принципі, на будь-якому інструменті можу зіграти – на губній гармошці, дудці чи балалайці. Трохи, не як професіонал, але можу. По-друге, в мене по маминій лінії родичі з України. І в них була балалайка. Так що я тримав її в руках, грав", - запевнив Стівен.

Зі слів музиканта, писати пісні він почав дуже "академічно", на папері, але згодом зрозумів, що більше так не може.

"Скажімо, пішла від тебе дівчина до найкращого друга, ти вихилив із цього приводу пару чарчин – і раз, уся ситуація представилася тобі в якомусь незвичному світлі. Ось тоді і треба писати музику", - зазначив він.

Як згадує музикант, коли "Aerosmith" лише починалися, він, Джо Перрі та Том Хемілтон всідалися вечорами в орендованій квартирі та імпровізували.

Стів Тайлер трохи грає на балалайці

"У мене досконалий слух, навіть якщо ми були п’яні чи упороті, я ніколи не промазував – завжди потрапляв у ноти. Так і виходили пісні. Мені здається, це вірний спосіб писати музику", - сказав Тайлер.

Музикант констатує, що, як це не сумно, в той час рок-музика була неможлива без наркотиків. Молодий артист не міг викласти пісню на "You Tube" та стати зіркою, він мусив постійно гастролювати. Енергію ж та відчуття, наче можеш зрушити гори, давали наркотики.

Стівен каже, що він консервативна людина в музичному плані, але сучасну музику називає "крутою". На його думку, вона – рушійна сила прогресу.

"Нащо роблять все новіші й новіші комп’ютери? Для молоді. А вони їй навіщо? Щоби дивитися порно і слухати музику", - заявив артист.

"Музика сильніша за порно. Порно – це фізіологічне, завжди однакове. Подивився, подрочив, витерся серветками – і все. До наступного разу. Музика ж змушує тебе щоразу переживати одну і ту ж пісню по-новому. Одна і та ж пісня може і розвеселити, і змусити плакати", - зазначив він.

Тайлер не сумнівається у існуванні Бога, а ще в тому, що на людство чекає світле майбутнє.

"…Ми віримо у щось більше, ніж ми, і це змушує нас рухатися далі. І якщо поглянути на природну гармонію, просто на захід сонця, не можна не повірити в існування чогось глобального, всеосяжного", - поділився Тайлер.

"…Ми живемо, звісно, в непростий час. Усі навколo схиблені на грошах, доба жадоби… Але не вірити в світле майбутнє я не можу…", - сказав музикант.

Нагадаємо, в травні "Aerosmith" виступлять у Києві.

Фото з Twitter Стівена Тайлера

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів