"Оскар-2014": Джаред Лето про Україну та ДіКапріо без статуетки

3 березня 2014, 09:20

У Лос-Анджелесі вручили чергові нагороди Кіноакадемії "Оскар".

86-та церемонія вручення престижної кіно премії світу ознаменувалась згадкою про події в Україні та черговою поразкою актора Леонардо ДіКапріо.

Схоже, не дарма у Росії буцімто побоялися показати "Оскар" у прямому ефірі. Адже під час своєї промови, американський актор Джаред Лето звернувся до України та Венесуели, пише "Українська правда. Життя".

Артист сказав, що знає, що церемонію нині дивляться в Україні та Венесуелі.

"Ми тут в той час коли ви боретеся за те щоб ваші мрії справдилися, за те щоб ви могли жити тим життям, про яке ви мрієте", - сказав Джаред.

Метью МакКонахі та Джаред Лето стали найкращими акторами

Що ж до переможців, то "найкращим фільмом" 2014-го року стала соціальна стрічка "12 років рабства".

Після того, як було оголошено переможця, на сцену славнозвісного кінотеатру "Кодак" вийшов режисер стрічки Стів Маккуін, а також актори, серед яких і Бред Пітт.

У номінації "найкраща чоловіча роль", статуетку отримав актор Метью МакКонахі, який зіграв хворого на СНІД чоловіка у стрічці "Далласький клуб покупців". Разом з МакКонахі на статуетку претендував і Лонардо ДіКапріо. Однак зірка "Титаніку" знову залишився ні з чим. А от, Метью, схоже, цього року зібрав усі статуетки найпрестижніших кінопремій.

Так само як і актриса Кейт Бланшетт – вона, попри призи "Золотого глобусу" та "Гільдії Кіноакторів", отримала статуетку "Оскар" у номінації "найкраща жіноча роль".

Кейт Бланшетт цього року перемагає майже скрізь. От і "Оскар" тепер має

Актор і співак Джаред Лето отримав свою першу статуетку "Оскар" за роль другого плану у фільмі"Далласький клуб покупців".

Статуетку "Оскар" у номінації "найкраща актриса другого плану" отримала Лупіта Ніонго.

Анжделіна Джолі та Сідні Пуатьє оголосили переможця у номінації "найкращий режисер". Ним став Альфонсо Куарон, режисер кінострічки "Гравітація".

Роберт Де Ніро та Пенелопа Круз оголосили номінантів та переможця у номінації "найкращий адаптований сценарій" та "найкращий оригінальний сценарій".Переможцем у номінації став Джон Рідлі за кінострічку Майкла Фассбендера "12 років рабства".

Статуетку ж за "найкращий оригінальний сценарій" отримав Спайк Джонз за стрічку "Вона".

Тріумфатором церемонії можна вважати стрічку "Гравітація" - вона отримала цілих шість статуеток: за "найкращу операторську роботу", "монтаж", "монтаж звуку", "спецефекти" та "музику".

Більш детально про нагородження "Оскар" читайте на "Українській правді. Життя"

Фото Instagram Джареда Лето та соцмережі

IDEALMEDIA