Єфросиніна: Мова ніколи не була предметом розбрату в Україні

3 березня 2014, 10:45

Телеведуча Маша Єфросініна упевнена, що мова ніколи не була предметом дискримінації в Україні. Марія виросла у Криму та рідною мовою вважає російську, однак за все життя в Києві вона жодного разу не відчула дискомфорту.

Своєю історією телеведуча поділилася у Facebook.

"Російська мова ніколи не була чужою в Україні! Я можу це довести своєю історією", - заявила Маша.

"Я народилася і виросла в Керчі! Я дуже добре пам'ятаю той день, коли весь наш клас під диктовку писав заяву про відмову від вивчення української мови. Нам пояснили це тим, що ми маємо повне право розмовляти своєю рідною мовою! Пам'ятаю, в якому розпачі були всі ми, коли з телевізора раптом вперше пролунала українська мова, як нам всім тоді здавалося, що з думкою кримчан не рахуються!" - згадала Єфросиніна.


Маша запевняє, що російська мова ніколи не була предметом розбрату в Україні

"Відтоді я, лінгвіст за освітою, закінчивши Київський університет імені Шевченка, вивчила українську, англійську та іспанську мови! Але ніхто, чуєте, ніхто за всі мої майже двадцять років життя в Києві жодного разу не сказав мені, що я повинна "скасувати" свою рідну мову", - заявила Маша.

Телеведуча наголосила, що вона зробила успішну телекар’єру, у якій головним інструментом була її рідна мова – російська.

"Але всі ці роки я вважаю себе не інакше, як українкою, мені подобається вловлювати в собі патріотичні настрої, коли мене запитують, чому я не їду "рухатися далі" до Росії, мені подобається почуватися частиною вільної країни, де всі суперечки завжди вирішувалися мирним шляхом! Я завжди пишалася і захоплювалася тим, що наша нація вміє говорити і спілкуватися декількома мовами, при цьому розуміючи один одного, тому що вона абсолютна єдина і має спільні цінності", - зазначила Марія.

"Мова ніколи не була предметом розбрату і дискримінації в Україні. Оголошуючи війну Україні, Росія губить свою ж мову", - підкреслила Єфросиніна.

Фото з Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів