Серед скарбів Межигір’я знайшли роботи Пікассо і Айвазовського

17 березня 2014, 18:12

Серед скарбів, знайдених у резиденції "поціновувача" мистецтва Віктора Януковича в Межигір’ї, були такі шедеври, як роботи Пабла Пікассо, Івана Айвазовського та Івана Шишкіна.

Усе найкраще, що Янукович залишив у колишній резиденції, наступного тижня покажуть у Національному художньому музеї. У цій колекції є картина вартістю в 6 мільйонів доларів.

Як йдеться у сюжеті "ТСН. Тиждень", минулого тижня в Інтернеті з'явилось відео з камер спостереження, на якому видно, як у Межигір'ї пакували цілі вантажівки з картинами, іконами та антикваріатом.

Вартість знайдених у Межигір’ї творів мистецтва спробували оцінити фахівці, які попросили не сприймати їхні слова як істину в останній інстанції.


Тож, за припущенням експертів, автором одного з лісових пейзажів, який вивезли з резиденції, є сам Іван Шишкін. А вартість такої роботи становить понад мільйон доларів.

Оця робота, на думку експертів, може належати пензлю Шишкіна

Крім того, зараз у Національному художньому музеї є полотно Василя Полєнова "Христос і грішниця" - його забули у Межигір'ї. Його вартість приблизно 4 мільйони фунтів стерлінгів.

Полотно Полєнова оцінюють у 4 мільйони фунтів стерлінгів

Зараз це вже експонати майбутньої виставки "Скарби Межигір'я" - все, що залишив у Хонці колишній президент. Є там і роботи самого Пабло Пікассо.

Роботи Пікассо, знайдені у Януковича

Усього із Межигір'я до національного художнього музею привезли понад півтисячі нових експонатів, серед яких були ікона Покрова 17-го століття і навіть "Місячна ніч" Івана Айвазовського.

Якщо навіть ці раритети покинули у Межигір'ї, можна тільки здогадуватись, наскільки цінні речі були вивезені.

"Начебто був Босх, начебто був Рембрандт, начебто, але підтвердження ми цьому не маємо", - сказала працівниця музею.

Наразі підтвердження оригінальності полотен немає, адже експертизу ще не робили. Найближчим часом все це перевірять на автентичність і на те, звідки воно взялося. Адже в Україні є цілий каталог мистецьких творів, які викрали із музеїв і приватних колекцій.

Стоп-кадри з відео "ТСН"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів