"Дискотека Авария" спробувала стягнути з екс-соліста 2,7 мільйони

21 березня 2014, 15:58

Російський гурт "Дискотека Авария" зажадав у колишнього соліста моральну компенсацію у розмірі майже 3 мільйони рублів.

Учасник гурту Олексій Рижов звернувся з позовом до суду міст Іваново про стягнення з колишнього колеги Миколи Тимофєєва 2 741 346 рублів, пише "Heat.ru".

Рижов мотивував позов тим, що йому були заподіяні моральні страждання і вимагав компенсації моральної шкоди у двократному розмірі за використання його музичних творів.

Щоправда, після розгляду справи судді вирішили не задовольняти позов учасника "Дискотеки Аварии".


Як відомо, Микола Тимофєєв два роки тому зі скандалом покинув колектив. 42-річний артист заявив, що його буквально вижили з "Аварии".

Однак Микола вирішив зберегти за собою право виконувати пісні, записані ним у складі групи. Проти цього виступили юристи "Дискотеки Аварии". Почалися тривалі судові розгляди.

Колишні друзі й колеги тепер стали ворогами

Тимофєєв зізнався, що його вже вкрай вимотали ці розбірки з екс-колегами.

"Дуже дивно, прикро і дико, що це все відбувається насправді. Ми 25 років тому створили групу, пройшли вогонь і воду, а тепер я ходжу по судах і допитах, доводжу, що я - не верблюд", - зауважив Микола.

"Хотів би зауважити, що продовжуючи працювати під одним з найбільш розкручених брендів, створених і мною і моїми багаторічними зусиллями і роботою в тому числі, вимагати від мене відшкодування моральних страждань та компенсацій моральної шкоди, мені здається, не коректно! Я нічого не вкрав, не взяв, не привласнив собі", - додав він.

Співак закликав колишніх колег схаменутися і припинити "війну":

"Є золоті слова, сказані авторитетною людиною, легендою, Муслімом Магомаєвим: "Перший виконавець пісні, завжди повинен вважатися повноправним її співавтором. Оскільки всім відомо, що співак може середню пісню підняти на більш високий рівень і, що гріха таїти, хорошу пісню зіпсувати".

Нагадаємо, минулого року "Дискотека Авария" вже намагалася засудити Тимофєєва за порушення авторських прав.

Фото "Heat.ru"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів