Стівен Сігал: Путін має повне право захищати свій народ на Україні

1 квітня 2014, 15:22

Американський актор Стівен Сігал днями дав велике інтерв’ю, в якому наспівав дифірамбів президентові Росії Володимиру Путіну та схвалив анексію Криму.

Кінозірка так розійшовся, що за кілька днів мусив уточнити: він не називав Путіна найвеличнішим зі світових лідерів та не збирається відмовлятися від американського громадянства.

Інтерв’ю в Сігала взяла "Российская газета".

"Вважаю його (Путіна) своїм другом і хотів би вважати його своїм братом. Мені здається, він – дуже порядна людина, людина слова, і для мене вкрай важливо, що, на відміну від більшості світових лідерів, він передусім думає не про себе, не про свій імідж, а про свою країну, її населення", - сказав Сігал.


А от Барак Обама 61-річному акторові, навпаки, "не імпонує". Політику його адміністрації, що намагається підштовхнути Україну та Росію до кровопролиття, Сігал називає "ідіотською", адже російська армія в 100 разів сильніша за українську.

Бажання Путіна захистити російськомовне населення Криму від "бєспрєдєла" кінозірка назвав цілком виправданим. На його думку, жодна пропаганда не змогла б змусити 96% кримчан проголосувати за приєднання до Росії. Референдум актор вважає значно коректнішим за вчинок Микити Хрущова, який не цікавився думкою людей, коли віддавав Крим Україні.

Стівен Сігал хотів би побрататися з Путіним

"Також значно більш некоректно був скинутий президент Янукович. Який би він не був поганий, але його обрали легітимним шляхом, і він представляв інтереси всього українського народу, за нього проголосували мільйони людей, а скинутий він був незрозумілою групою агресивно налаштованих націоналістів, яка представляє лише малу частку населення України", - зазначив Сігал.

"Так, Януковича звинувачували в тому, що він корумпований, і, мабуть, дійсно це було так. Але взагалі багато лідерів у світі є корумпованими, важко знайти того, хто не був би ні в чому замішаний", - філософськи констатував актор.

Стівен Сігал засудив західні ЗМІ за їхню "цинічну пропаганду" та критику Путіна.

"Мені здається, Володимир Путін має повне право захищати свій народ на Україні, який визначився та проголосував за возз’єднання, тим більше, і Дума, і Рада Федерації в цьому практично одностайно його підтримали. Які санкції? Якби Америка опинилася на місці Росії, вона повела б себе точно так само, а може і жорсткіше", - упевнений актор.

На запитання, чи не думає він, бува, про російське громадянство, за прикладом Жерара Дапердьє, Сігал відказав, що, можливо, колись це і станеться. Водночас актор підкреслив, що любить Америку, вірить у неї та не має наміру відмовлятися від громадянства. Він іще раз заявив про це в Facebook.

"Я ніколи не говорив, що президент Путін є "найвеличнішим світовим лідером", я сказав, що президент Путін – "ОДИН із найвеличніших світових лідерів", - також наголосив Сігал, обурений тим, що деякі ЗМІ його невірно процитували.

Фото з Facebook Стівена Сігала

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів