Вахтанг Кікабідзе: Якби скинути років 20, був би на Майдані

2 квітня 2014, 10:59

Радянський та грузинський актор, співак та режисер Вахтанг Кікабідзе заявив, що підтримує Україну, та що для Володимира Путіна він – теж бандерівець.

Фрагменти інтерв’ю 75-річного артиста "Високому замку" навидить "Latvian Legion".

Як заявив Кікабідзе, за подіями Євромайдану він слідкував від першого дня та, якби не вік, теж був би там.

"24 години на добу думками був у Києві. Коли почали вбивати людей, не знаходив собі місця. Хотілося все кинути і бути на Інститутській, Грушевського. На жаль, вік бере своє. Якби скинути років 20, був би на Майдані", - зізнався актор.


Україну Вахтанг Костянтинович бачить вільною, заможною, рівною серед рівних європейських народів та добре озброєною.

"Гадаю, така велика країна, як Україна, повинна мати власну ядерну зброю. Хтозна, скільки ще правитиме Путін у Кремлі, який всіх лякає, і якому вірити ніколи не можна. В жорстокому світі, та ще й із безбожниками при владі добрим лишатися складно. А то й просто неможливо", - зазначив він.

"Бандерівець" Вахтанг Кікабідзе

"Я не хочу російських чобіт у моїй рідній Грузії. Не хочу їх і в рідній Україні", - сказав Кікабідзе.

На думку артиста, план із захоплення Криму розроблявся в Кремлі від першого дня української незалежності. Але зважитися і "влізти" туди Путіна примусив переляк від Євромайдану.

Зі слів Кікабідзе, "людиноненависницьке" російське телебачення він дивитися не може.

"Не можу і не хочу дивитися той маразм і ту людиноненависницьку брехню, котру показують росіяни. Росіяни нас лякають все життя. Це стає нестерпним. Я для Путіна теж бандерівець та фашист. Адже підтримую Майдан та українців. І хвалити Бога. Пишаюся і пишаюся цим!", - підкреслив артист.

"Коли Росія ввела війська в Грузію, і я відмовився від російського ордену Дружби до мого 70-річчя, багато бруду на мене вилили російські ЗМІ. І передусім вустами тих, кого завжди вважав друзями. Відтоді нікому і нічому не дивуюся. Потрібен час, щоби пробачити", - сказав Кікабідзе.

Нагадаємо, Палата культури Грузії прийняла рішення скасувати гастролі театру російського актора Сергія Безрукова в Тбілісі. Причиною стала його заява про підтримку окупації Криму.

Фото eg.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів