Гребенщиков: У Росії народ не можна нагнути надовго

3 квітня 2014, 10:51

Лідер гурту "Аквариум " Борис Гребенщиков, який майже рік відмовлявся спілкуватися з журналістами, дав інтерв'ю.

Музикант розповів про своє ставлення до ситуації між Україною та Росією, зізнався, чому не їздить у Крим та навіщо треба рятувати Андрія Макаревича.

Спершу Гребенщиков пояснив, чому так довго не хотів спілкуватися з пресою.

"Мені здалося, що дуже брудною стала вода. І лізти в неї зовсім не хочеться, я жодного разу за цей рік не пошкодував, що вирішив не говорити з журналістами. Все, що я хочу сказати, я говорю в піснях. Але коли люди використовують мої слова в своїх інтересах, вибачте, я нічого не можу вдіяти, я повинен захищати свої слова", - сказав він "ВВС".

На запитання, чому нині саме рок-н-рольщики з Росії активно критикують дії Путіна, співак зауважив:

"Рок-н-рольщики - це люди, які прагнули жити нормально, по-людськи, не нагинаючись. Багато людей хочуть жити нагнувшись. Але багато хто не хоче так жити. І навряд чи в Росії вийде надовго нагнути народ".

Борис Гребенщиков дав перше за останній рік інтерв'ю

Борис Гребенщиков впевнений, що свого колегу Андрія Макаревича треба рятувати. Адже на лідера "Машины Времени" почалися нападки.

"Макаревича рятувати треба, а то у нього всі ордени заберуть. Не зручно. Тому всі ми за нього і заступаємося в міру сил", - зауважив артист.

Лідер "Аквариму" впевнений, що в Росії живуть хороші люди і Москва – не показник:

"Те, що я бачу - це дивно хороша країна з дивно гарними людьми. Та бруд, який хлюпоче в новинах, не має ніякого відношення до величезної, дивовижної і дуже гарній країні, її культури і прекрасних людей. Москва - це, звичайно, не вся Росія. Це місто завжди вражало мене тим, що люди там так щиро займаються... нісенітницею. У цьому є свій шарм".

Гребенщиков зізнався, що вже багато років не був у Криму.

"Я дуже давно не їздив до Криму, просто тому що там стало неможливо перебувати. Там дуже багато народу - до пляжу замість п'яти хвилин доводиться півтори години добиратися", - пояснив він своє небажання гостювати на півострові.

Наостанок БГ резюмував те, що нині відбувається між Україною та Росією.

"З приводу планів нашої влади нічого не можу сказати. Можу лише сказати, що існує міжнародне право, і йому не одна тисяча років. Я переконаний, що коли питання вирішуються відповідно з цим правом, то рано чи пізно все буде дозволено. Я не бачу ніяких проблем між Росією і Україною - цього не було і бути не може", - сказав він.

"З обох сторін є божевільні, яким потрібно проявити себе за рахунок інших. Ця піна завжди існує. Зараз вона виплила на поверхню. Я сподіваюся, що вона так само швидко піде, як вона і з'явилася", - підсумував Гребенщиков.

Фото "ВВС"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів