Юрій Лоза до українців: Ми вас із братів поки не виключали

11 квітня 2014, 11:35

Радянський та російський співак і автор пісень Юрій Лоза написав рецензію на пісню "укролитовців" на вірш української поетеси Анастасії Дмитрук "Никогда мы не будем братьями".

60-річний артист наголосив, що росіяни українців "із братів поки не виключали", а лишень помогли кримчанам висловити волю народу та вчинити згідно цієї волі.

Про це він написав у Facebook.

Зі слів Лози, він ніколи не вважав українців чужими, і серед його знайомих немає людей, які б так вважали. Коментуючи рядок "Вы - огромные, мы - великие", автор припускає, що величезними росіяни здаються українцям хіба що з переляку, але це минеться.


"А щодо величі, я вважаю, слоган "мы — великие" вам варто перекласти на німецьку і прокричати на засіданні Європарламенту, коли поїдете просити в них грошей. Цим ви їх дуже розвеселите та налаштуєте позитивно - може, дадуть", - радить Юрій.

Лоза висловився щодо стосунків росіян та українців

Артист вважає, що росіяни не мають підстав заздрити українцям через те, що в них "нема духу бути вільними".

"Заздрощі до чого, дозвольте вас спитати? До того, що центр Москви виглядає мов картинка, а центр Києва - як звалище вторсировини? До того, що вас одурили як дітей, вигнавши красивими закликами на Майдан лише задля того, щоби одних пройдисвітів замінити на інших? А вже пісні про волю ми чули, це улюблена тема циган-конокрадів, котрі не користуються повагою в жодній країні світу", - зазначає Лоза.

"Ваші безстрашні очі ми теж бачили, коли ви в масках, із палицями, п'ятдесят на одного. І бачили, як вся безстрашність десь ділася, коли ваші відморозки з правого сектору повзли на колінах через строй розгніваних харків'ян... Ви - натовп, яким легко маніпулювати. Щодо "подорослішали" - не погоджуся, але навіть зрозумівши, що вас "розвели мов лохів", продовжуєте грати в революцію", - каже артист.

Лоза підкреслює, що в Росії не цар, а президент, якого не оберуть на наступний термін, якщо його перестане підтримувати народ. Іще автор висловлює тривогу з того приводу, що, як українці "вогнем повстання" спалять свою хату, головешки можуть долетіти й до сусідського подвір'я.

"…А тепер найголовніше: не хочете бути братами – ваша справа. Ми вас із братів поки не виключали, жодних загроз у ваш бік від нас не було і нема", - підсумовує Лоза.

"Те, що ми допомогли кримчанам висловити волю народу та вчинити відповідно до їхньої волі – саме це зветься демократією… про яку ви невміло намагаєтеся говорити…", - зазначає автор.

Що ж до "агітки" Дмитрук, він називає її "соціально – поганеньким текстом" та радить викинути в сміття.

До слова, у своєму Facebook Юрій Лоза оголосив, що вірш-відповідь Дмитрук "Вас растили, наверно, не матери", який днями поширився Інтернетом, належить не йому. Зі слів артиста, він є професіоналом, і відповідати в віршованій формі може лише на творіння професіонала, а не на "пафосні любительські вірші екзальтованої дівчини".

Фото "Московского комсомольца"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів