Обкладинку "Time" прикрасила актриса-транссексуал

30 травня 2014, 14:12

Уперша за історію існування журналу "Time" головною героїнею номеру став транссексуал.

На обкладиці розмістили фото актриси та продюсерки Лаверн Кокс, яка колись була чоловіком.

Про це пише "Time".

У інтерв’ю Лаверн, зірка серіалу "Помаранчевий – хіт сезону", говорила про політику, про щастя та про те, чому геніталії не є долею людини.


"У третьому класі вчитель зателефонував моїй мамі та сказав: "Ваш син врешті опиниться в Новому Орлеані та носитиме сукню." До того моменту я просто вважала, що я – дівчинка, і що між хлопчиками та дівчатами немає різниці. У моєму уявленні я б досягла пубертату і почала б перетворюватися на дівчину", - пригадує Кокс, яка нині є одним із лідерів "транс-руху".

Жінка-транссексуал уперше з'явилася на обкладинці "Time"

На відміну від неї, в сучасних підлітків, що перебувають у конфлікті зі своєю статтю, є способи спілкування з такими, як вони.

"Є дуже багато ресурсів, і завдяки цьому ти почуваєшся не таким самотнім, це дає тобі якесь відчуття "добре, ось хто я, і ось, що зі мною відбувається" замість "що, в дідька, зі мною не так?" Ось із чим зростала я", - каже Лаверн.

Актриса досі веде щоденну битву з відчуттям сорому та страху, які лишилися в неї з дитинства. Люди, які не ідентифікують себе з тією статтю, яка дісталася їм від народження, не повинні ставати жертвами цькувань та насильства, наголошує вона. Лаверн вірить у гуманність та здатність людей любити та змінюватися.

"Не те щоб: "Ооо, тепер я жінка, і світ прекрасний." Є труднощі. Лишається багато перешкод. Я щаслива бути собою та не можу уявити життя, в якому я б досі заперечувала чи брехала, вдаючи, що я – хлопець", - зізнається Кокс.

Фото обкладинки "Time" з Тwitter Лаверн Кокс

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів