Альбом Хендрікса за 47 років після виходу заборонили в Малайзії

6 червня 2014, 16:21

Альбом 1967-го року "Axis: Bold As Love" легендарного музиканта Джимі Хендрікса підпав під заборону в Малайзії.

Майже за півсторіччя після його виходу державна цензура розгледіла, що обкладинка ображає почуття вірян.

Про це повідомляє "Contact Music" з посиланням на "Malay Mail".

На другого студійного альбому гурту "Jimi Hendrix Experience" зображено Хендрікса в оточенні аватар бога Вішну, якого шанують індуїсти. Відтепер усі копії цього альбому погрожують вилучати, а дилерам, які завозитимуть їх до країни, світить покарання.


За 47 років після виходу альбому його заборонила цензура в Малайзії

"Ми не маємо нічого проти, якщо завозитимуться альбоми Джимі Хендрікса без обкладинки з зображенням бога Вішну, але якщо образ бога Вішну використовується, тоді, звісно, ми цього не дозволимо", - повідомив один із чиновників відділу контролю публікацій та коранічних текстів Міністерства внутрішніх справ Малайзії.

"Ми вживатимемо заходів відносно того, що ображає релігійні почуття послідовників християнства, буддизму, індуїзму чи ісламу. Ми маємо поважати одне одного", - додав він.

Рішення малазійської влади привітав президент Міжнародної індуїстської спільноти в США Раджан Зед. Як підкреслив він у коментарі "Wenn", індустрія розваг не має висміювати чи знецінювати віру та релігійні символи.

Нагадаємо, кілька років тому в Малайзії відцензорували пісню Lady Gaga "Born This Way". Під час трансляції по радіо рядки, де мова ішла про геїв, глушили шумом.

Фото з сайту allmusic.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів