Гришковець: Українці отруєні ідеєю визволення

4 вересня 2014, 16:22

Російський письменник Євген Гришковець вважає анексію Криму несправедливою, але "майстерною", називає українського президента "дурнем" і пророкує Україні гірший сценарій, ніж в Чечні.

Про все це автор написав у своїй колонці "Я так думаю" на сайті "Эхо Москвы".

"Я думаю, що Крим був анексований. Я так думаю. Балканський прецедент, на який так багато посилалися Путін і компанія в зв'язку з Кримом, в даному випадку вважаю несумісним. Вважаю, що Крим був начисто анексований. І це жахливо! Думаю, що той кримський референдум був абсолютно незаконним", - пише Гришковець.

Водночас він вважає, що на так званому кримському референдумі люди голосували "щиро і радісно".


За його словами, це все закономірно, оскільки "Януковича скинули справедливо, але незаконно. Внаслідок - отримали справедливий, але незаконний референдум в Криму".

На додачу Євген Гришковець заявив, що "український Крим був мізерний, засмічений" і впевнений, що "справедливо те, що в Севастополі тепер стоїть російський флот без оренди".

"Я не згоден з Міхалковим і не згоден з Макаревичем, з тим, що він говорить і робить… Я не згоден з Путіним, не згоден з Обамою і Меркель. Я не згоден з вибором українського народу. Не згоден як з їх вибором європейського шляху, так і не згоден з тим, кого вони обрали в якості президента. Я не згоден з тим, навколо чого зараз так згуртувалося російське суспільство", - завив письменник.

Гришковець розповів все, що думає про події в Україні

Він впевнений, що те, що відбувалося в Києві наприкінці минулого року, а тепер відбувається у всій країні, ніякого відношення до боротьби за свободу не має.

"А я думаю, що Україна ще на першому Майдані відкрила ящик Пандори. З цього ящика тут же з'явився Ющенко, смертельно хворий патологічною ненавистю до Росії. Він був так цим хворий, що нічого не міг робити іншого, окрім як ненавидіти мою Батьківщину", - зауважив Гришковець.

"До речі, я думаю, Янукович ненавидів Росію не менше Ющенка. Він ненавидів її навіть сильніше, тому що він її боявся. І Путіна ненавидів і боявся. Я думаю, що в крові на другому Майдані винен саме Янукович. Я так думаю. Я не знаю. Але думаю так, що снайпери були саме його", - додав він.

Євген Гришковець вважає, що Януковича треба судити. Але не зараз, а пізніше. Так само російський письменник мріє про суд над Яценюком та Турчиновим

"Керівництво України незаконне. Думаю, що воно несамостійне і злочинне", - зауважив він, пояснивши, що Україною рулить Америка.

Також Гришковець у своєму величезному опусі називає Обаму "бездарною і дурною людиною" і жаліє Ангелу Меркель.

"Думаю, що Яценюк і Порошенко просто слухняні дурні", - зауважив він.

Окрім цього письменник впевнений, що Європа вже на шляху виродження, а колишньої України з Донбасом і Луганщиною вже немає і не буде.

"Я думаю, що все в Україні скінчиться набагато гірше, ніж тоді для Росії з Чечнею. Я чомусь думаю, що третього Майдану не буде, хоча про нього багато розмов… Я думаю, що українське суспільство помиляється давно, я думаю, що воно отруєне ідеєю визволення і що Україна раб цієї ідеї", - зауважив Гришковець, додавши, що зараз проходить "катастрофічна і жорстока операція щодо розриву України і Росії".

Фото os.colta.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів