Активіст пояснив, чому бойкотує виступ Кобзона і Валерії в Лондоні

9 жовтня 2014, 18:12

Російський активіст Андрій Сидельников, який збирає підписи проти концерту російських зірок у Лондоні, розповів, чому саме він це робить.

Бойкот спрямований конкретно проти Йосипа Кобзона та Валерії, повідомив активіст в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Відомо, що у концерті, який має відбутися 21-го жовтня у "Royal Albert Hall", анонсовано понад 10 різних артистів. Однак, за словами Сидельникова, претензії у нього лише до Валерії та Кобзона.

"…У зв’язку з тим, що вони пропагують путінський режим, виступали і виступають на підтримку анексії Криму, підтримали агресію Росії проти України. У Валерії є гомофобні висловлювання, яких вона припускалась, в тому числі, і на англійському телебаченні", - пояснив активіст.


"Питання в тому, що люди, які пропагують злочинну, на наш погляд, діяльність російського уряду, небажані в західних країнах, і ми вважаємо, що вони повинні нести відповідальність за свої вчинки. Не можна бути дволиким: у Росії вони заявляють, що західні цінності - це погано, неправильно, не для Росії, а потім приїжджають на Захід заробляти гроші, відпочивати, купувати нерухомість", - додав він.

Валерію можуть не пустити до Лондона?

Сидельников також повідомив, що багато людей підтримує його протест.

"Нам пишуть люди, які живуть в інших країнах, які готові прийняти цю естафету і займатися питанням закриття в’їзду людям, які пропагують режим Путіна", - сказав він.

Утім, про скасування концерту взагалі - не йдеться.

"У концерті беруть участь не тільки Валерія та Кобзон, там є й інші відомі артисти. Тому мови про скасування концерту немає. Але, звичайно ж, шанси на те, що їм відмовлять у в’їзді, навіть за наявності віз, зростають з кожним днем. На цьому тижні ми відправляємо листи до Міністерства внутрішніх справ, яке візами займається", - розповів активіст.

Крім того, Сидельников наголосив, що цей концерт не входить у програму року Росії у Британії.

"Це брехня. Достатньо зайти на сторінку "Року культури між Росією і Великобританією" і подивитися, які заходи входять в програму, а які ні. Я щоразу ловлю їх на брехні за всіма параметрами…" - зазначив активіст.

Нагадаємо, спочатку Олег Скрипка з гуртом "ВВ" теж мали виступати в Лондоні разом з російськими колегами, однак відмовилися.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів