Кортнєв: Приєднання Криму врятувало багато життів

14 жовтня 2014, 14:21

Лідер російського гурту "Несчастный случай" Олексій Кортнєв вважає, що приєднання Криму врятувало купу людей.

Музикант також не хоче їхати з концертами в Україну, аби не сваритися з українськими журналістами.

Про це Кортнєв заявив у інтерв'ю виданню "Свободная пресса".

"Я радий, що Крим знову наш. Тому що це прекрасне мальовниче місце, перлина Чорного моря, Крим - це чудово. Але той спосіб, яким він був повернутий Росії, і ситуація, яка за ним пішла, викликають двоякі почуття", - сказав співак.


"Зараз, коли в південних і східних областях України, йде справжня війна, зрозуміло, що приєднання Криму врятувало величезну кількість життів. Стало бути, в кінцевому рахунку, його силове повернення було справедливим", - додав він.

Водночас, Олексій не вірить, що кримчани проголосували б за приєднання до Росії без тиску з боку російських ЗМІ.

"Сила була застосоване не до кримчан. Якби Крим не забрала Росія, швидше за все, там теж сьогодні йшла б війна, і не виключено, що були б введені війська НАТО, що було б жахливо. Мати під боком натовську базу неприпустимо. Так що, якщо не вдаватися в міжнародні юридичні тонкощі, повернення Криму - це добре. Але ви ж прекрасно розумієте, що результати цього всенародного голосування в світі не будуть визнані", - зауважив артист.

Олексій Кортнєв радий, що "Крим наш"

Кортнєв зазначив, що не любить сваритися й доводити свою позицію. Певно, саме через це музикант й не хоче їхати з виступами до України.

"Це рішення наше. Зараз якраз проходили остаточні переговори про це. Українські партнери наполягають на тому, що треба приїжджати, кажуть, все в порядку. Я в це абсолютно не вірю. Але прекрасно їх розумію: вони втрачають великі гроші. І, звичайно, їх шкода, бо ці хлопці вже точно не розв'язували ніяких військових дій", - заявив лідер "Несчастного случая".

"Мені не страшно. Але сам факт поїздки сьогодні на Україну - це якесь політичне висловлювання. Перед кожним концертом неминуче будуть упереджені прес-конференції, на яких абсолютно не хочеться вступати в полеміку з українською пресою", - додав він.

Олексій Кортнєв вважає, що й Росія має причетність до війни на Донбасі:

"Я відчуваю велике обурення і жах від того, що відбувається там. Напевно, якусь роль зіграли в тому, що трапилося і ми. Тому що жителі Південного Сходу були, звичайно, дуже обнадіяні тим, що Крим увійшов до складу Росії, і дуже великий відсоток з їх числа розраховував на те, що з Донецькою та Луганською областями станеться те ж саме, що великий сусід обгородить їх від агресії. Коли наше керівництво дало досить ясно зрозуміти, що цього не буде, трапилася трагедія".

Наостанок музикант зауважив, що російські добровольці не повинні їхати захищати "Новоросію". Мовляв, це ще більше дискредитує Росію.

Фото з сайту "Несчастного случая"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів