Майже половина росіян вважають Макаревича зрадником

28 жовтня 2014, 12:11

Велика частина росіян вважають музиканта Андрія Макаревича зрадником.

Про це свідчить опитування, проведене аналітичним центром "Левада", результати якого оприлюднили "РИА Новости".

Респондентам було поставлено запитання: "Чи знаєте ви, хто такий Андрій Макаревич, і якщо так - чи чули ви про скандал, пов'язаний з його недавнім виступом в зайнятому українською армією Слов'янську?".

Майже 60% респондентів повідомили, що знають про скандал. З них 45% впевнені, що артист "зрадив інтереси Росії і тепер публіка не хоче ходити на його концерти".


І лише 13%, навпаки, впевнені в тому, що "Макаревич вчинив по совісті, а влада і її оточення влаштували проти нього кампанію цькування".

Опитування проведене 26-29 вересня серед 1630 осіб віком 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів Росії. Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Більшість опитаних росіян записали Макаревича у "зрадники"

Нагадаємо, нещодавно Макаревич заспівав за, що його цькують.

А пізніше лідер "Машины времени" назвав ім'я чиновника, який організував його цькування в Росії. На думку музиканта, за кампанією дискредитації стоїть заступник глави Адміністрації президента Росії Володимир Володін.

"У мене немає ніяких письмових доказів, але, наскільки мені відомо, це Володін, що б він не говорив на цю тему. Я не знаю, чим я викликаю у нього таку персональну лють, але чомусь я йому дуже не подобаюся", - заявив Макаревич телеканалу "Дождь".

Музикант зазначив, що особисто з чиновником не знайомий, проте у нього є певні підстави і припущення, розкривати які Макаревич відмовився.

"Є підстави, але я не хотів би зараз називати джерел інформації", - підкреслив музикант.

До слова, у Росії багато хто вважає, що Андрій Макаревич співав у Слов'янську для українських військових. Насправді ж, музикант дав концерт у Святогірському монастирі перед дітьми-біженцями з Донецька та Луганська на запрошення фонду волонтерів України.

Макаревич зазначив, що готовий підтвердити це документально і захищати свої честь і гідність у суді.

Фото з соцмережі

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів