Держкіно заборонило 69 фільмів за участю Пореченкова

4 листопада 2014, 15:12
Державна агенція України з питань кіно вирішила скасувати або відмовити в державній реєстрації фільмам і телесеріалам за участю російського актора Михайла Пореченкова за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України.
Про це пише "Інтерфакс".

"3 листопада цього року відбулося засідання експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрації фільмів при Держкіно, яка рекомендувала Держкіно заборонити для кіно- телепоказу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України 69 стрічок за участю актора, режисера, продюсера - Михайла Пореченкова", - повідомляє прес-служба.

Пореченков зникне з екранів українців

На підставі зазначеного рішення експертної комісії Держкіно скасувало або відмовило в державній реєстрації зазначеним фільмам.

"Російський актор Пореченков своїми діями зі зброєю в руках на підтримку тероризму вивів себе за межі контексту культури і мистецтва. Демонстрація фільмів з його участю після такого вчинку була б моральною підтримкою і поширенням ідеології тероризму і екстремізму", - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Серед заборонених до показу - серіали "Бандитський Петербург. Барон", "Вулиці розбитих ліхтарів" 1 сезон, "Особливості національного полювання в зимовий період", "Особливості національної політики", "Ліквідація", "9 рота", "Убойная сила" 1-6 сезони - всього 69 фільмів.

Нагадаємо, 30-го жовтня Пореченков приїхав в Донецьк, незважаючи на заборону в'їзду в Україну. Перебуваючи на позиціях терористів, він постріляв з кулемета по українських позиціях донецького аеропорту.

Стоп-кадр з відео на YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів