У Британії спалили опудало Путіна. ФОТО

6 листопада 2014, 13:00

Гігантські опудала президента Росії Володимира Путіна та колишнього президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу спалили у Британії.

Політики стали героями традиційного британського свята "Ніч Гая Фокса", яке відбулося у місті Льюіс, повідомляє "Business Insider".

Учасники параду в ніч на 5 листопада провезли опудало Путіна, одягнене в зелене "тріко Бората". Несправжньому президенту Росії зв'язали руки й посадили на танк.

Опудало Путіна провезли вулицями Люьїса й спалили

Окрім того, вулицями міста також провезли платформу з Путіним, що стоїть на уламках збитого проросійськими сепаратистами малайзійського літака зі зброєю в руках.


Ще одне опудало Путіна

Щороку в "Ніч Гая Фокса" ("Ніч багать" або "Ніч феєрверків") британці відзначають провал "Порохової змови", коли група католиків спробувала підірвати будівлю парламенту під час тронної промови протестантського короля Якова I в ніч на 5 листопада 1605-го року.

За традицією, в цю ніч запалюють феєрверки та вогнища, на яких спалюють опудало Гая Фокса, але останні роки у вогонь кидають опудала відомих сучасників.

Прінтскрін з ibtimes.co.uk та фото з Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів