Скрипальку-лижницю Ванессу Мей дискваліфікували

11 листопада 2014, 18:31

Відомій скрипальці Ванессі Мей доведеться на 4 роки забути про серйозні лижні змагання. Саме на такий термін її дискваліфікували за фальсифікацію, завдяки якій Мей змогла взяти участь в Олімпійських іграх у Сочі.

Таке рішення винесла Міжнародна федерація лижних видів спорту (FIS), повідомляє "The Guardian".

Асоціація лижного спорту Словенії знайшла докази того, що результати, котрі Мей буцімто показала в січні 2014-го на змаганнях у місті Крвавець, були сфальсифіковані. Тайські спортивні чиновники шляхом махінацій внесли зміни до протоколу змагань.

Ванесса Мей потрапила до Сочі завдяки обману

Це дало змогу 35-річній Мей представити Таїланд на змаганнях гірськолижниць у Сочі. Виступала скрипалька-спортсменка під прізвищем свого батька – Ванакорн. За результатами двох спроб она посіла останнє, 67-ме місце в гігантському слаломі.


Свій виступ на Олімпіаді Ванесса свого часу назвала дивовижним досвідом.

"Ось еліта лижників світу, а ось якась божевільна стара, як я, що намагається з'їхати… Враховуючи мій малий досвід у моєму віці, я щаслива, що з'їхала. Це був такий собі рок-н-рол, бо я мало тричі мало не вилетіла", - ділилася Мей.

Протягом 21 дня Ванесса може подати апеляцію. Проте, як сказав "Associated Press" президент FIS Жан-Франко Каспер, навряд чи це вже має якесь значення. Вочевидь, виступ на Олімпійських іграх був для Мей першим та єдиним.

Фото з Facebook-сторінки, присвяченої Ванессі Мей

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів