Пєсков про конфуз Путіна у Китаї: Жінка не жінка, а прохолодно всім однаково

12 листопада 2014, 14:29

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував вчинок свого шефа у Китаї, коли той поклав на плечі китайської першої леді плед.

Про це повідомляє радіостанція "Говорит Москва".

Як відомо, 11-го листопада у світовій пресі обговорювали "галантний" жест Путіна щодо першої леді Пен Ліюань на саметі у Китаї.

Але прес-секретар президента не вважає вчинок Путіна таким, що порушує етикет.


"Традиція не традиція, жінка не жінка, а прохолодно всім однаково. Те, що він дав плед, - це нормальне спонукання, нормальний вчинок, який зробив би, напевно, абсолютно кожен. Все інше - пересуди і непотрібні дискусії, абсолютно абсурдні ", - заявив Пєсков.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:

Пєсков також висловив упевненість, що обговорення даного жесту російського лідера носить масовіший характер саме в Росії.

Раніше стало відомо, що китайські фахівці з цензури видалили з усіх національних інтернет-ресурсів відео, на якому президент Росії подає і накидає плед на плечі першої леді Китаю.

Даний вчинок Путіна викликав активне обговорення в китайській соцмережі Weibo. Також у деякі світові ЗМІ писали, що нормальний для європейців вчинок міг здатися образливим в азіатському суспільстві, де дотики до незнайомців є свого роду табу.

Відео з YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів