Люка Бессона підозрюють у фінансових махінаціях

14 листопада 2014, 12:14

Французька прокуратура проводить одразу два попередніх розслідування у справах, фігурантом яких може стати відомий режисер і продюсер Люк Бессон.

Мова йде про компанію режисера "EuropaCorp" та його ж кіностудію "Cite du cinema", повідомляють "РИА Новости" з посиланням на французьке видання "Le Point".

Однією з причин проведення розслідування стала передача прав на виконання низки дій від однієї компанії, де Бессон займав позицію мажоритарного акціонера, іншій - міноритарні акціонери двох компаній не збігалися.

Компанії Люка Бессона знову перевіряють на фінансові махінації

Люк Бессон поки не коментує інформацію, щодо розслідування.


Нагадаємо, у 2013-му році вже був скандал навколо кіностудії режисера. Тоді центральне управління з боротьби з корупцією, фінансами і податковими злочинами цікавилося умовами фінансування будівництва та роботи кіностудії "Cite du cinema".

Будівництво сучасної кіностудії, яка відкрилася у вересні 2012-го року, коштувало більше 160 мільйонів євро і частково фінансувалося з державної скарбниці.

У компанії Бессона "EuropaCorp" заявили, що студія стала жертвою зведення політичних рахунків.

За інформацією джерел, рішення про фінансування проекту з боку держави було прийнято в 2008-му році з схвалення Ніколя Саркозі, котрий був тоді президентом країни.

Фото з Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів