Президент Латвії відповів на лист Валерії

2 грудня 2014, 10:12

Президент Латвії Андріс Берзіньш дав відповідь на лист від російської співачки Валерії, яка скаржилася на санкції й попросила дати оцінку діям глави латвійського МЗС Едгара Рінкевича.

Про це повідомляє "Mixnews.lv" з посиланням на прес-секретаря президента Лігу Крапане.

"Відповідь президента полягає в тому, що, згідно з даними міністерства закордонних справ, співачка Валерія внесена в список громадян, яким в'їзд до Латвії заборонений на невизначений термін. Треба звернути увагу на той факт, що, відповідно до закону про імміграцію, глава МЗС повинен переглядати своє рішення кожні три роки", -розповіла вона.

Валерія так і не дочекалася від президента Латвії скасування заборони на її в'їзд

"Якщо міністр змінить своє рішення, то президент може скоротити або скасувати діючу заборону. Проте закон не забороняє міністру закордонних справ скасувати своє рішення про внесення особи в чорний список і раніше, якщо для цього є підстави", - додала прес-секретра президента Латвії.


У латвійського глави зауважили, що сам Андріс Берзіньш завжди виступає за культурні зв'язки Росії й Латвії, але не може втручатися у рішення МЗС.

Нагадаємо, ще влітку МЗС Латвії заборонило в'їзд в країну таким російським артистам, як Валерія, Йосип Кобзон і Олег Газманов. Підставою для такого рішення стала їх позиція щодо анексії Криму.

На початку листопада Валерія написала президенту Латвії лист трьома мовами, де обурювалася забороною на в'їзд до країни.

Фото з Instagram Валерії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів