Оперна діва Нетребко передасть гроші на Донбас через Царьова

8 грудня 2014, 14:17

43-річна російська оперна діва Ганна Нетребко вирішила допомогти донецькому театру опери і балету імені Солов’яненка.

Співачка пожертвує 1 мільйон рублів, які у Донецьк передасть екс-депутат Олег Царьов.

Про це пише "Super.ru".

Однак артистка наголосила, що політичного контексту у її жесті немає.

"…Я жертвую благодійний дарунок не на фільтри з БМП, а саме на охорону культурних цінностей, на тих нещасних людей, які потрапили в ці жорна. Вони не можуть ні кинути все, ні виїхати, ні залишитися - це катастрофа. Всі культурні люди світу повинні стати на захист культурних цінностей і вимагати припинення війни від свого уряду. Я підтримала діячів культури в Донецьку. Ці фінанси підуть на потреби постраждалих", - заявила Нетребко.

"Я як людина, яка сильно переживає, що відбувається, абсолютно не розумію, чому ллється кров, чому люди вбивають людей. На моїй батьківщині, в Краснодарі, настільки перемішалися російська і українська кров, що неможливо відрізнити, де яка. Ми всі - брати-слов'яни. Я не розумію, що відбувається, я поза політикою", - зауважила співачка.

Також діва пояснила, чому саме Царьов передасть ці гроші.

"Олег Царьов був запрошений як медійне обличчя, щоб цей дар не загубився по дорозі... Знаєте, як буває: хтось пожертвував, а хтось не доніс. Тому Олег виступить гарантом, що цей дар досягне Донецького театру і людей культури, які працюють у ньому…" - сказала співачка.

У своєму Twitter кореспондент "The Guardian" Шон Вокер виклав фото (вище) та написав: "Тож відкиньте думки про те, що пожертва Анни Нетребко Донецькій опері має неполітичне забарвлення..." .

До слова, нещодавно Олег Царьов написав листа Діду Морозу.

Фото з Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів