Джинсова війна: люкс VS мас-маркет ℗

10 грудня 2014, 14:17

В еру 3D-принтерів, швидкісного інтернету та iPhone 6 тільки марсіанам дозволено не задаватися питанням, які джинси краще: дорогі чи дешеві? А ось землян, що слідкують за модою, ця проблема бентежить не менше, ніж питання "чи є життя на Марсі?". Diesel, Calvin Klein чи Colins? Що обрати молодим та модним, кмітливим та красивим?

Знак якості

Поширена думка "чим дорожче, тим краще" - це швидше солодкі мрії, ніж обґрунтований факт. Сучасні ткацькі технології однакові і для демократичних марок, і для люксових брендів. Скоріше, питання в етиці виробників, які повинні гарантувати якість матеріалу, натуральність фарбників і не дозволяти собі експлуатувати у процесі виробництва дітей з країн третього світу. Демократичним маркам, що є доступними для широкого кола, набагато важче приховати сумнівну якість, ніж "ексклюзивним" брендам.

На вістрі моди


Мас-маркет бренди вже давно навчились встигати за тенденціями з подіумів. Це або далекоглядність стилістів, або виробничий шпіонаж, але цей незаперечний факт ми бачимо на полицях. Іноді модель із мас-маркету майже неможливо відрізнити від бренду класу люкс. Та враховуючи, з якою швидкістю змінюється сучасна мода, щоб встигнути відносити актуальні джинси, легше і швидше придбати їх у демократичній крамниці, аніж дочекатися "своєї черги" за ексклюзивною моделлю.

Фокус-покус

Вся та престижна атмосфера бутиків з бархатними диванами, золоченими люстерками та солодкоголосими консультантами, без сумніву, творить дива. І ось, після ковтка шампанського з криштального бокалу, звичайні, на перший погляд, джинси перетворюються в джинси вашої мрії. Вони стають більш синіми, ніж будь-які інші, що ви зустрічали до цього, однозначно більш модніші, ніж у ваших подруг та, безперечно, сидять на вас якось по-особливому гарно. Бажаєте платити за фокуси? Купуйте білети у цирк. Все інше – це ефектні хитрощі маркетологів, а не магія.

Ціна та цінність

Якщо ваше життєве кредо "дорого-багато" - ніхто не примушуватиме вас спуститися з небес на землю. Якщо лейба кутюрного бренду робить вас щасливою людиною – це дуже круто, тому що іншим доводиться страждати у пошуках життєвої гармонії. Просто хтось купує нові джинси, щоб носити, а хтось – щоб ними вихвалятися. Ті та інші мають на це право. Щоб зрозуміти, на чиєму ви боці, вам необхідно вирішити "вам з шашечками чи їхати?".

Що виросло, те виросло

Мріяти, звісно, варто, але багато хто буде розчарований, бо покупка джинсів Victoria Beckham не зроблять вас такою ж стрункою та витонченою, як сама володарка марки і, тим більш, не гарантують вам заміжжя з красунем футболістом. Джинси потрібно обирати, ґрунтуючись не на ваших дівчачих фантазіях, а виходячи з особливостей вашої фігури. Пам’ятайте про те, що люксові марки не часто вважають звичайних жінок за свою цільову аудиторію. А ось бренди "простіше", наприклад Colin’s, набагато лояльніші до природних недосконалостей фігури. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу походам до холодильника, а не до магазина, тут вже потрібно замислитися: чи потрібні вам модні джинси. Може за краще придбати махровий халат та капці?

Самовідчуття

До цього дня ви вважали, що синонім мас-маркету – уніформа заповзятого фермера? А бренди з високим цінником – ваш пропуск у світ розкошів та гламуру? Зрозумійте, фразу про те, що "дівчину з села вивести можна, а от село з дівчини - ні" вигадали не даремно. Питання не в тому, що на вас вдягнене, а в тому, що ви собою являєте.

Натисни та придбай!

Поміж інших однакових, у гардеробі модниці завжди є місце "ідеальній парі". Тому, якщо ви обираєте пару джинсів "на століття", звісно, варто вирушити у магазин: обмацати і поміряти. В усіх інших випадках при покупці джинсів на кожен день віддалений шопінг в інтернет-магазині одягу виправданий на всі сто відсотків. По-перше, ви уникаєте надокучливої і не завжди доречної допомоги консультантів, що будуть улесливо розказувати, як цей пакет для сміття вам личить. По-друге, це заощаджує час та гроші: інтернет-магазин одягу не стане додавати до цінника вартість оренди та сплату за тренінги з "нав'язливого сервісу". Ну і по-третє, приїзд кур’єра з вашим придбанням – це завжди хвилююча радість.

Для всіх джинсів – ультрамодних чи класичних, дорогих або дешевих, лаконічних Calvin Klein, брутальних Diesel чи демократичних Colin’s – завжди є місце й час. Та, здається, що місць, куди можна відправитись у джинсах демократичної марки, набагато більше.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів