Хакери викрали образливу переписку кінобоса про Обаму і Джолі

15 грудня 2014, 17:07

Хакерське угруповання, яке називає себе "Правоохоронцями світу", влаштувало атаку на комп'ютерну систему кінокомпанії "Sony Pictures".

В результаті кібератаки в Інтернет потрапили копії фільмів, листи одного з кінобосів з образливими коментарями на адресу президента США Барака Обами і актриси Анджеліни Джолі.

У мережу потрапив й сценарій нового фільму про Джеймса Бонда.

Також хакери викрали фінансові документи студії, дані про зарплати співробітників і акторів, їх персональні дані, у тому числі номери соціального страхування, а також документи про маркетингові стратегії компанії.


І от 15-го грудня компанія "Sony Pictures Entertainment" надіслала найбільшим ЗМІ світу листи з вимогою видалити вкрадену хакерами інформацію та взагалі не писати про неї.

Хакери оприлюднели образливі коментарі одного з кінобосів на адресу президента США Барака Обами

Відповідне прохання, написане адвокатом Девідом Боїсом отримало й видання "The New York Times".

За словами Боїса, студія не дає дозволу на володіння зазначеною інформацією, на її огляд, копіювання, поширення, публікацію, завантаження, скачування або отримання будь-якої іншої користі. В іншому випадку адвокат обіцяє залучити ЗМІ до відповідальності.

"Sony" пішла на такий крок через 20 днів після першої хакерської атаки на комп'ютерні системи компанії.

Цікаво, що лист Боїса з'явився після того, як видання почали згадувати про викрадені хакерами листи одного з босів кінокомпанії. У приватній переписці той писав образливі коментарі на адресу Обами і Джолі.

Раніше повідомлялося, що прес-секретар Обами прокоментував расистську переписку голлівудських продюсерів.

Також писали, що бос "Sony" спробувала обійняти Джолі через два дні після публікації образливих листів.

Фото з Facebook Обами

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів