Влада Єгипту погрожувала заарештувати дружину Джорджа Клуні

5 січня 2015, 10:31

Дружині Джорджа Клуні - адвокату Амаль Аламуддін загрожувало тюремне ув'язнення в Єгипті за доповідь про судову систему країни.

Гнів чиновників викликала доповідь, в якій йдеться про недоліки судової системи Єгипту, повідомляє "The Guardian".

У документі Амаль наголошувала, що чиновники в міністерстві юстиції Єгипту мають занадто багато влади над суддями, а уряд занадто контролює роботу прокурорів.

Дружина Клуні та її команда рекомендували припинити практику, за якою єгипетські чиновники самі підбирали суддів для окремих випадків.


Амаль зазначила, що її зауваження не призвело до змін, привівши за приклад несправедливий і жорстокий вирок щодо журналістів "Аль-Джазіри".

Дружину Клуні не надто любить влада Єгипту

Як відомо, у червні суд Єгипту засудив трьох журналістів телеканалу "Аль-Джазіра" до семи років в'язниці в рамках справи про пособництво "Братам-мусульманам" і екс-президенту Єгипту Мухаммеду Мурсі.

Амаль Клуні саме є захисником одного з журналістів - Мохамеда Фахмі.

Однак адвокат вже дала пояснення, щодо історії з владою Єгипту.

Жінка заявила, що інцидент, який призвів до попередження її арешту від єгипетської влади не має нічого спільного з її закликами звільнити Мохамеда Фахмі, повідомляє "Time".

Амаль пояснила, що погрози з боку влади Єгипту мали місце ще на початку 2014-го року. Й ще тоді її попередили, що доповідь може призвести до арешту. Тому виступ дружини Клуні перенесли з Каїра до Лондона.

"Журналіст з The Guardian вибачився за те, що ввів в оману, щодо причин погроз у статті, і поправки були внесені в текст, щоб спробувати вирішити цю проблему", - пояснили у дружини Джорджа Клуні.

Нагадаємо, наприкінці року Амаль Аламуддін визнали найчарівнішою жінкою.

Фото з Facebook-сторінки, присвяченій Амаль Аламуддін

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів