Папа Римський: Католики не мусять плодитися як кролики

20 січня 2015, 16:12

Папа Римський Франциск підкреслив, що добрий католик не має плодитися "наче кролик". Понтифік закликав відповідально ставитися до дітонародження, але водночас засудив використання контрацептивів.

Так 78-річний Папа сказав, повертаючись зі своєї мандрівки Філіппінами. Про це пише "Time" з посиланням на Reuters.

"Дехто думає, прошу мені вибачити, що я вживаю таке слово, що, аби бути добрим католиком, ми маємо бути як кролі – але ні", - наголосив понтифік у розмові з журналістами.

На Франциска справила враження зустріч із філіппінкою, котра, ризикуючи своїм життям, народила сімох дітей. Зі слів Папи, він насварив її за таку "безвідповідальність".


Папа Римський закликав не плодитися мов кролі

Водночас позиція церкви щодо штучних методів контролю народжуваності лишилася незмінною. Папа Римський засудив нещодавні зміни в філіппінському законодавстві, завдяки яким контрацептиви стали доступнішими. Понтифік назвав це "ідеологічною колонізацією", що вступає в конфлікт із традиційними родинними цінностями.

Як пояснив Папа, є природний метод контрацепції, що його схвалює Католицька церква – це утримання від сексу, якщо жінка фертильна.

Нагадаємо, днями Франциск, коментуючи трагічні події в "Шарлі Ебдо", зазначив, що свобода слова не дає дозволу ображати інших людей. Понтифік попередив, що особисто тріснув би того, хто сказав би погано про його маму.

Фото з Facebook-сторінки, присвяченої Папі Римському

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів