Син Майкла Дугласа став жертвою антисемітизму

16 березня 2015, 17:52

Голлівудський актор Майкл Дуглас підняв проблемну тему - антисемітизм.

Артист написав відкритого листа у "Los Angeles Times", де розповів про жорстокість по відношенню до свого сина, лише тому, що той носив зірку Давида.

У тексті листа йдеться про те, що минулого літа сім'я Дугласів вирішила відпочивати на південь Європи.

Якось молодший син актор Ділан спустився до басейну в готелі. Та ледве хлопець встигнув розташуватися на шезлонгу, як до нього підійшов якийсь чоловік і обсипав підлітка образами.


"Потім я поговорив з Діланом і пояснив йому, що це було його перше зіткнення з антисемітизмом", - заявив Майкл Дуглас, зауваживши, що його сина образили за те, що в нього на одязі була зірка Давида.

Майкл Дуглас розповів про антисемітизм

"Антисемітизм, в моєму розумінні, хвороба, яка спалахує після якоїсь найменшої політичної дії", - зауважив актор.

Майкл розповів, що мав неформальне релігійне виховання, але завдяки синові, який відвідує єврейську школу і пройшов бар-міцва, сам став повертатися до іудаїзму.

"У той час як деякі євреї вважають, що, не маючи матір-єврейки робить мене не євреєм, я на власному сумному досвіді усвідомив, що для тих, хто ненавидить єврейський народ, ця різниця несуттєва", - пояснив Дуглас.

Актор закликав політиків і релігійних лідерів до боротьби з антисемітизмом:

"Якщо ми стикаємося з антисемітизмом в частому порядку і боремося з ним, ми те ж саме можемо зробити на більш глобальному рівні. Ми повинні зупинити поширення цього безумства. Мій син сильний. Йому пощастило жити в країні, де антисемітизм зустрічається не так часто. Але тепер він все ж знає, про ті небезпеки, з якими може зіткнутися єврей".

Фото з Facebook Майкла Дугласа

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів