Король Іспанії позбавив сестру титулу

12 червня 2015, 15:41

Король Іспанії Філіп VI позбавив свою сестру інфанту Крістіну титулу герцогині Пальма-де-Майоркської.

До такого кроку монарх вдався на тлі корупційного скандалу, в якому фігурує Крістіна де Бурбон та її чоловік, олімпійський чемпіон з гандболу Інякі Ундаргарін, повідомляє "Лента.ру" з посиланням на "The Spain Report".

Наказ про позбавлення титулу набирає чинності з 12-го червня.

Відтепер офіційний титул сестри іспанського короля виглядатиме наступним чином: її королівська високість донна Крістіна Федеріка Вікторія Антонія де ла Сантиссима Тринідад, інфанта Іспанії.


інфанта Крістіна скоро постане перед судом

В одному зі своїх перших звернень, зроблених після сходження на трон, король Філіп VI засудив корупцію і заявив, що перед законом повинні бути рівні всі.

"Не повинно бути прихильного ставлення до тих, хто займає відповідальні посади", - зазначив він, додавши, що викриті в корупції діячі будуть притягуватися до відповідальності.

Нагадаємо, в грудні минулого року стало відомо, що інфанта Крістіна постане перед Верховним судом Балеарських островів за звинуваченням у податковому шахрайстві у зв'язку з діяльністю організації її чоловіка Іньякі Урдангаріна.

За версією слідства, принцеса була співучасницею фінансових злочинів.

Представники громадської організації "Чисті руки", які подали позов, зажадали для родички короля восьми років в'язниці і близько 2 мільйонів євро штрафу.

Фото з Facebook королівської родини Іспанії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів