У Мінкульті Росії хваляться, що не заборонятимуть українських артистів

12 серпня 2015, 12:27

Міністерство культури Росії відреагували на "чорній і білий" список України. Глава російського відомства Володимир Мединський похвалився, що вони не заборонятимуть українських артистів.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Ніколи ніяких ні "білих", ні "чорних" списків у нас не буде. Більше того, в рамках своїх можливостей ми якраз демонструємо, що наша культура нерозривна. Ми, безумовно, один народ - генетично. Все інше - фантазії політиків", - підкреслив пафосно міністр.

Він додав, що не бачив жодного фільму, знятого на замовлення нинішнього мінкульту України, і тому в нього складається враження, що "єдине, чим зайняті зараз в Держкіно України, - забороняють те, що зроблено у сусідів".


Міністр культури Росії каже, що не складитме списків

На думку Мединського, до чорних і білих списками мінкульту України "ставитися як до осмислених дій неможливо".

Як відомо, в Росії дійсно офіційно немає списків заборонених артистів. Натомість у російських містах регулярно скасовують виступи тих музикантів, які відверто підтримують Україну. Зокрема, це стосується Андрія Макаревича, Діани Арбеніної тощо.

Що ж до українських артистів, то більшість з них самі відмовилися від концертів на території Росії. Щоправда, є й такі, які зайняли "нейтральну" позицію і продовжують їздити розважатися до Москви, наче нічого не сталося.

Фото scandaly.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів