Пола МакКартні й Боба Ділана визнали найвидатнішими

14 серпня 2015, 15:45

Американського музиканта Боба Ділана визнали найвидатнішим автором пісень усіх часів.

Сотню найкращих обрав авторитетний музичний журнал "Rollіng Stone".

"Ти хочеш писати пісні, які будуть більшими, ніж життя… Хочеш розповісти щось про дивні речі, які з тобою траплялися, дивні речі, які ти бачив", - цитує видання книгу спогадів Ділана, "Cronicles".

Боба Ділана визнали найвидатнішим автором пісень усіх часів

"Пісня – це наче мрія, а ти намагаєшся її здійснити", - писав він.


На думку авторів видання, жоден артист у написанні пісень не піднімав планку так високо, як Боб Ділан, і жоден не здійснив такого впливу на популярну музику.

Друга сходинка в Топ-100 дісталася Полові МакКартні, а третя – Джону Леннону.

Сер Пол посів другу сходинку в рейтингу

"Правда в тім, що проблема завжди одна й та сама. Коли ти думаєш про це, коли намагаєшся написати пісню, то завжди намагаєшся написати щось, що подобається тобі, і що сподобається людям", - поділився МакКартні в одному з інтерв’ю.

"Вони робили те, що не робив ніхто… Я розумів, що вони вказують напрямок, у якому має йти музика", - казав Боб Ділан про "The Beatles".

До п’ятірки найвидатніших авторів пісень також увійшли Чак Беррі та Смокі Робінсон.

Чак Беррі, 1960-ті роки

"Моя теорія полягає в тому, що треба писати пісню, в якій є ціла історія, і яка розказує історію за той час, який відведено на запис. Це має бути щось дійсно значуще, не жмут слів, покладений на музику", - сказав Робінсон у інтерв’ю 1968-го року.

Серед десяти найкращих є імена "Мерехтливих близнюків" - Міка Джаггера й Кіта Річардса, Керол Кінг та Джері Гоффіна, Пола Саймона, Джоні Мітчелл, Стіві Вандера.

Фото з Facebook Боба Ділана й Чака Беррі, Instagram Пола МакКартні

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів