Тарантіно відповів на звинувачення в расизмі

15 жовтня 2015, 11:02

Режисер Квентін Тарантіно заявив, що геть не переймається через те, що комусь його фільмі здаються расистськими.

В інтерв'ю для "The New York Times Style Magazine" кінодіяч вперше торкнувся цієї теми, яку раніше вважав за краще уникати.

"Якщо останні 20 років ви працювали критиком в галузі чорної культури, вам неминуче довелося мати справу зі мною. У вас має бути певна думка про мене. Якщо просіяти всі критичні відгуки на мою адресу, ви побачите, що голосів "проти" рівно стільки ж, скільки "за", - почав Квентін.

"Коли темношкірі критики написали скажені рецензії на "Джанго" - мені було наплювати. Якщо людям не подобаються мої фільми - їм не подобаються мої фільми, і якщо вони їх не розуміють - це не важливо", - додав він.


Тарантіно, схоже, звик, що його частенько звинувачують в расизмі

Щоправда, Тарантіно таки побачив дещо негативне в рецензіях.

"Поганий осад залишило наступне - пройшло багато часу з того моменту, коли колір шкіри сценариста міг надати ефект на сам текст. У великій кількості бридких рецензій мої мотиви виставили в найнегативнішому світлі. Немов я якийсь суперлиходій, який творить ось це все", - зауважив він.

Як відомо, фільм "Джанго звільнений", який розповідає історію чорного раба, був засуджений деякими чорношкірими критиками за надмірне вживання слова "ніггер" і за те, як в принципі Тарантіно зобразив історію рабства в Америці.

Режисер Спайк Лі вважає роботу колеги "неповагою по відношенню до моїх предків".

Нагадаємо, раніше Квентін Тарантіно назвав Барака Обаму своїм улюбленим президентом.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів