Донька Путіна є найвпливовішим нащадком Росії - ЗМІ

10 листопада 2015, 15:46

Поки президент Росії Володимир Путін продовжує декларувати досить "скромні" заробітки, його молодша донька Катерина Тихонова володіє величезними активами та елітною нерухомістю за кордоном.

Таким чином 29-річна жінка є наразі найвпливовішою серед нового покоління російської еліти. Саме так вважає одне з найбільших агентств новин у світі "Reuters".

За даними видання, на початку цього року Катерина Тихонова назвала себе дружиною Кирила Шамалова - сина Миколи Шамалова, який є давнім другом Путіна. Шамалов-старший є акціонером банку "Россия", який американські чиновники називають "особистим банком російської еліти".

Як чоловік і дружина, Кирило і Катерина володіють акціями на суму близько 2 мільярдів доларів. Статки подружжя головним чином складаються з акцій газової та нафтохімічної компанії, придбані у ще одного друга Путіна - Геннадія Тимченка.


Окрім цього молода пара Шамалов-Тихонова мають віллу на узбережжі Франції. За оцінками експертів, елітна нерухомість коштує близько 3,7 мільйонів доларів.

Світові ЗМІ знову зацікавилися донькою Путіна

Молодша донька Путіна може похвалитися не лише чималими статками, а й процвітанням в академічних колах. Як відомо, Катерина Тихонова є співробітницею Московського державного університету та є автором щонайменше шести наукових робіт.

Офіційні в МДУ Тихонова має п'ять радників, які також входять в особисте коло Путіна. Серед них два колишніх офіцери КДБ, які знають Катю змалечку.

Під ім'я Катерина Тихонова донька Путіна протягом багатьох років брала участь у змаганнях з акробатичного рок-нролу. У 2013-му році вона і її партнер по танцях посіли п'яте місце у чемпіонаті світу в Швейцарії.

Старша донька Путіна Марія також пов'язана з МДУ. Вона є випускницею кафедри фундаментальної медицини і наразі будує кар'єру в сфері ендокринології.

За повідомленнями російських і західних ЗМІ, Марія вийшла заміж за голландського бізнесмена і оселилася у Нідерландах.

Традиційно, у російського президента не стали коментувати зібрану журналістами інформацію.

"Ми не маємо жодної інформації про особисте життя, сімейні зв'язки, сімейний стан, наукову діяльність, участь в конкретних проектах і родовід пані Тихонової, або про інших осіб, згаданих у вашому листі", - відповів прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков за запит "Reuters".

Нагадаємо, раніше цього року, Володимир Путін заявив, що обидві його дочки живуть в Москві.

Прінтскрін "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів