Монсеррат Кабальє засудили до 6 місяців в'язниці

15 грудня 2015, 14:59

Іспанську оперну діву Монсеррат Кабальє засудили до півроку в'язниці за шахрайство.

82-річну співачку звинуватили у несплаті податків. Окрім ув'язнення Кабальє зобов'язали виплатити штраф у понад 254 тисячі євро, повідомляють "РИА Новости" з посиланням на "ABC".

У залі суду Кабальє особисто не була присутня через проблеми зі здоров'ям. Але за допомогою відеозв'язку оперна діва визнала свою провину.

Співачку звинувачують у несплаті податків в якості фізичної особи в 2010-му році в іспанську скарбницю. Монсеррат Кабальє формально вважалася жителькою Андорри, що і дозволило їй не платити податки в Іспанії.


Кабальє таки дали тюремный строк

Однак прокуратура встановила, що співачка використовувала своє нібито "проживання" в Андоррі з єдиною метою - уникнути сплати податків, хоча сама постійно жила в Барселоні.

Наразі Кабальє вже повернула в державну скарбницю Іспанії 508 тисяч євро.

Що ж до ув'язнення, то оскільки мова йде про покарання, яке передбачає менше двох років в'язниці, то цей термін скоріше буде умовним. Тим паче, що артистка раніше не притягувалася до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, минулого року Монсеррат Кабальє вдалося уникнути ув'язнення. Тоді співачка підписала угоду з прокуратурою Каталонії.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів